Spor'Ceza yeriz' dedi tam yetki aldı

'Ceza yeriz' dedi tam yetki aldı

Paylaş
'Ceza yeriz' dedi tam yetki aldı

Özbek, gayrimenkul projeleriyle ilgili “Negatif öz sermaye durumundayız. Düzeltemezsek UEFA’dan ceza alırız. Bankalar Birliği ile hesabı kapatmalıyız” çıkışını yaptı. Genel kurul, oy çokluğuyla Özbek’e tam yetki verdi.

Galatasaray, gayrimenkul projeleri ve kulüp taşınmazları konusunda yetki istemek amacıyla olağanüstü genel kurul toplantısı yaptı. Başkan Dursun Özbek, “UEFA devamlı tepemizde. Negatif öz sermaye durumundayız şu anda. Bunu derhal düzelt diyorlar bize. Negatif öz sermayeyi düzeltmenin yolu da yapamazsak zaten büyük bir ihtimalle cezaya muhatap olacağız. Bankalar Birliği anlaşması şu anda bir prangadır. Eğer bu prangayla yaşamak istiyorsanuz bu hesabı kapatmayın, ben bir Galatasaraylı olarak bundan çıkmak istiyorum. Florya’dan 13 milyar TL kazanacağız. Mecidiyeköy’den 500 milyon TL geleceğini ön görüyoruz” ifadelerinin ardından yetki istedi. Özbek’in bu konuşmasına üyeler alkışlarla cevap verdi. Oy çoğunluğuyla gayrımenkul projeleriyle ilgili Özbek ve yönetimine tam yetki verildi. Toplantıda söz alan Galatasaray Sportif AŞ’nin eski başkan vekili Erden Timur ise Florya konut projesiyle ilgili, “Kişisel olarak kendimiz yapmalıyız fikrindeyim” deyip helallik istedi.

Haberin Devamı

ADA’YA RESTORASYON

Galatasaray Adası için Özbek ve yönetiminin beklediği talep genel kurul üyeleri tarafından uygun görüldü. Ada, ekim ayı itibariyle restorasyona girecek. Özbek, “Ada, Galatasaray’ın malıdır. Milli Emlak’a ait olan kısmı da Galatasaray’a kazandırdık” ifadesini kullandı.

FLORYA’DA ÇİFT KALE MAÇ

Cim Bom, yeni sezon hazırlıklarına Florya’da devam etti. Teknik direktör Okan Buruk yönetimindeki antrenman 5’e 2 pas çalışması ve çift kale maçla sona erdi.