SporÇılgın Türkler buzu eritti

Çılgın Türkler buzu eritti

Paylaş
Çılgın Türkler buzu eritti

A Milli Takım, İzlanda’da 1-0 geriye düştüğü maçta İrfan Can ve Hakan’ın penaltısıyla geri döndü. 83’te Gudjohnsen, eşitliği sağlasa da Arda Güler ve Kerem Aktürkoğlu fişi çekti. Milliler, ilk kez İzlanda’da galip geldi.

A Milli Takım, İzlanda’da buzlu zemin ve soğuk hava demedi; 4-2’lik müthiş bir zafere imza attı. Karadağ galibiyetinin ardından 2’de 2 yapan Ay-Yıldızlı ekip, İzlanda deplasmanında tarihimizdeki ilk galibiyeti kaptı. Maça şok bir gol yiyerek başladık. 3’te Oskarsson, İzlanda’yı 1-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra oyun kontrolünü eline geçiren mililler, ilk devrede birçok gol pozisyonuna girse de skor tabelasını değiştiremedi.

Haberin Devamı

İrfan Can ve Arda Güler’in gollük kafa vuruşu ağlara gitmedi. İkinci yarıda gaza basan A Milli Takım, 54’te penaltı kazandı. Hakan Çalhanoğlu, kural ihlali yapınca atılan gol geçerli sayılmadı. 62’de İrfan Can Kahveci’nin harika şutu ağlarla buluştu ve skor 1-1’e geldi. Şans bir kez daha ayağımıza geldi. Yine İzlandalı bir futbolcunun topa yaptığı elle müdahale sonucu ikinci kez beyaz noktaya giden Hakan, 67’de takımımızı öne geçirdi. 75’te Merih, gole giden şutu çizgiden çıkardı. 83’te Gudjohnsen’in kafa vuruşuyla skor 2-2’ye geldi. Oyundan kopmayan mililler, Kerem’in baskısı sonucu rakip kalecinin hatasında Arda Güler ile 88’de öne geçti. Kerem, 90+5’te harika bir gol atıp skoru belirledi.

Haberin Devamı

ZEMİN YUMUŞATILDI MAÇ ERTELENMEDİ

A Milli Takım’ın İzlanda’daki serüveni maçın ertelenip ertelenmemesi tartışmalarıyla başladı. Saha zemindeki buzlanma nedeniyle UEFA yetkilileri, yaptıkları son kontrolün ardından karşılaşmanın oynanmasına karar verdi. İzlandalı yetkililer, saha zeminini kimyasal bir maddeyle yumuşattıktan sonra karşılaşma planladığı saatte başladı. Laugardalsvöllur Stadı’nda zemin ısıtmamasının bulunmadığı ve don olaylarına karşı savunmasız kaldığı ifade edilmişti.

FÜZECİ İRFAN CAN!

Karadağ maçının tek golünü atan İrfan Can Kahveci, İzlanda’da maça ilk 11’de başladı. Yıldız futbolcu, muhteşem bir gole imza atarak milli takımımızın galibiyetinde pay sahibi oldu. İrfan, üst üste iki milli maçta da gol atmayı başardı.

HAKAN’DAN BİR HATA BİR GOL

54. dakikada VAR’dan kazandığımız penaltıda topun başına kaptan Hakan Çalhanoğlu geçti. Hakan’ın şutu ağlarla buluştu ancak ayağı kayıp yere düşen milli futbolcumuz topa iki kez dokunduğu için kural ihlali kararı çıktı. Penaltı golümüz iptal edildi. Bir kez daha penaltı kazandık. Hakan, bu kez hata yapmadı ve golü buldu.

KENAN CEZALI

Kenan Yıldız, dün hakeme itirazdan sarı kart gördü. Cezalı duruma düşen yıldız futbolcu, Galler maçında forma giyemeyecek.

MONTELLA: TAKIMIMLA GURUR DUYUYORUM

A Milli Takım’ın hocası Vincenzo Montella, İzlanda’daki galibiyetten dolayı mutlu ve gururlu olduğunu söyledi. Saha zemininden dolayı zorluklar yaşadıklarını belirten İtalyan teknik adam, “Skor olarak geriye düşsek de oyunun her anında hakim bizdik. Bütün oyuncularım müthiş bir özveriyle mücadele etti. Kalitemizi sahada gösterdik ve kazanmasını bildik. Gruptan lider olarak çıkmak istiyoruz ve bu hedefimizde önemli bir virajı döndük. Türk milleti bu takıma inanmaya devam etsin. Bu jenerasyonla güzel başarılar elde edeceğimize inanıyoruz. Aldığımız 2 galibiyetle gücümüzü rakiplerimize gösterdik. Oyuncularımla gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı