SporCim Bom'un rekor gecesi! Fenerbahçe'yi geçecek

Cim Bom'un rekor gecesi! Fenerbahçe'yi geçecek

Paylaş
Cim Bom'un rekor gecesi! Fenerbahçe'yi geçecek

Lider Galatasaray, milli aranın ardından Antalyaspor’a konuk oluyor. Sarı-kırmızılılar, zorlu deplasmanda kazanıp hem zirve yarışında hata yapmamak hem de Fenerbahçe ile paylaştığı dış sahada art arda en fazla maç kazanma rekorunun tek başına sahibi olmak istiyor.

Milli aranın ardından Süper Lig’de heyecan yeniden başlıyor. Yenilgisiz lider Galatasaray, 9. hafta maçında Antalyaspor’a konuk olacak. Antalya Stadı’nda oynanacak ve saat 19.00’da başlayacak mücadeleyi Ali Şansalan yönetecek. Sarı-kırmızılılar, zorlu deplasmanda kazanıp hem takipçileriyle puan farkının azalmasına izin vermemek hem de Beşiktaş derbisi öncesi moral depolamak istiyor. Alınacak galibiyet, Aslan için 3 puandan fazlası anlamına geliyor. Cim Bom, Antalyaspor’u yenmesi halinde dış sahada art arda en fazla maç kazanma istatistiğinde Süper Lig rekoru kıracak. Geçtiğimiz sezon son 9 deplasman maçını kazanan Galatasaray, bu sezon da oynadığı 3 dış saha maçında fire vermedi. Bu serisiyle Fenerbahçe’nin 12 maçlık rekoruna ortak olan sarıkırmızılılar, kazanırsa ezeli rakibini geride bırakıp rekorun tek başına sahibi olacak.

Haberin Devamı

ICARDİ’YE İNANCI TAM

Galatasaray’da sakatlığını yeni atlatan Osimhen’in bugün riske edilmesi beklenmiyor. Bu nedenle teknik direktör Okan Buruk’un, Antalyaspor karşısında en büyük hücum silahı Icardi olacak. Genç hoca, bu sezon ligde oynadığı 5 maçta rakip fileleri 2 kez havalandıran Arjantinli forvete çok güveniyor. Oyuncusuyla yaptığı görüşmede ona olan inancını dile getiren Buruk, gol sözü aldı.

ÜÇ İSİM KADRODA YOK

Galatasaray’da üç futbolcu, Antalyaspor maçı kadrosuna alınmadı. Kerem Demirbay, Elias Jelert ve Yusuf Demir, Antalya’ya giden kafileye dahil edilmedi. Osimhen ile Barış Alper ise kadroda yer aldı.

BASKI YAPMAM

Galatasaray’ın hocası Okan Buruk, Gol Var Mı’ya verdiği röportajda oyuncularına olan yaklaşımını anlattı. Başarılı teknik adam, “Ben hep onları kazanmaktan yanayım. Oyuncu özgür kalırsa yeteneklerini ortaya koyabilir. Pozisyon da önemli ama baskı altına alırsanız, yaratıcılıklarını kısıtlarsınız. Ben, baskı yapmam. Teknik adamlar her maça ‘Acaba son maçım mı?’ diyerek çıkar ama ben takıma hep güvendim” dedi.

Haberin Devamı

HİÇ KAYBETMEDİ

Galatasaray, Okan Buruk’un Antalyaspor’a karşı olan karnesine güveniyor. Genç hoca, teknik adamlık kariyerinde Akdeniz ekibi ile yaptığı Süper Lig maçlarında yenilgi yüzü görmedi. Elazığspor, Akhisarspor, Rizespor, Başakşehir ve Galatasaray’ın başında Antalyaspor’a 12 kez rakip olan Buruk, 9 galibiyet alırken 3 de beraberlik yaşadı.

KAAN SINIRDA

Sarı-kırmızılılarda Kaan Ayhan, kart ceza sınırında bulunuyor. Tecrübeli futbolcu, bugünkü mücadelede kart görmesi halinde cezalı duruma düşecek ve Beşiktaş derbisinde forma giyemeyecek. Okan Buruk, yıldız oyuncudan Antalyaspor karşısında dikkatli olmasını istedi.

JELERT İDDİASI

Cim Bom’un Danimarkalı sağ beki Jelert için İngiltere’den transfer iddiası geldi. Daily Mail, 21 yaşındaki futbolcuya Premier Lig takımlarının dikkatini çeken 20 en iyi İskandinav oyuncu listesinde yer verdi. Haberde genç futbolcuyu; Everton, West Ham United ve Ipswich Town gibi takımların yakından izlediği belirtildi.

ÇALIŞIP GİTTİ

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılılar, Antalya maçı hazırlıklarını dün sabah yaptığı antrenmanla tamamladı. Kritik karşılaşmanın taktiği üzerinde duran Galatasaray, öğleden sonra Antalya’ya hareket etti. Kafileyi havaalanında coşkulu bir taraftar topluluğu karşıladı. Sarı-kırmızılı futbolseverler, yaptıkları tezahüratlarla takıma destek verdi.