SporCimbom'un özel gecesi

Cimbom'un özel gecesi

Paylaş
Cimbom'un özel gecesi

Galatasaray, Play-Off turu rövanşında ilk maçta 3-2 yenildiği Young Boys’u ağırlayacak. Aslan, turu geçerse hem Şampiyonlar Ligi’ne katılıp prestijini koruyacak hem mali yönden büyük bir gelirin sahibi olacak hem de ülke puanına katkıda bulunacak.

Rams Park’ta yaklaşık 9 ay aradan sonra bugün bir kez daha Şampiyonlar Ligi müziği çalacak. Galatasaray, 3-2 kaybettiği maçın rövanşında Young Boys’u ağırlayacak. Sarıkırmızılılar, rakibini elemesi halinde Play-Off turunu geçip adını Devler Ligi’ne yazdıracak. Saat 22.00’de başlayacak ve TRT 1’den yayınlanacak karşılaşmayı Norveçli hakem Espen Eskas yönetecek. Cim Bom, 36 takımlı yeni formatıyla oynanacak Şampiyonlar Ligi’ne girebilmek için 2 farklı galibiyete ihtiyaç duyacak.

Haberin Devamı

UZAMA İHTİMALİ

Müsabaka 1 farklı sarıkırmızılı ekibin üstünlüğüyle sona ererse uzatmalara geçilecek. Beraberlikte ve konuk takım galibiyetinde ise turu geçen taraf İsviçre ekibi olacak. Elenen takım yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek. Karşılaşma Galatasaray için büyük anlam taşıyor. Aslan, turu geçmesi halinde hem gediklisi olduğu Şampiyonlar Ligi’ne katılıp prestijini koruyacak hem mali yönden büyük bir gelirin sahibi olacak hem de ülke puanına katkıda bulunacak.

BATSMAN SAHAYA

Okan Buruk, Young Boys karşısında hücumda maksimum güç kullanacak. Genç hoca, ilk maçta sonradan girip attığı 2 golle tur umutlarını canlı tutan Batshuayi’yi ilk 11’e monte edecek. Forvet arkasında görev yapacak Belçikalı oyuncu, Icardi ile birlikte takımın gol silahı olacak.

Haberin Devamı

318. RANDEVU

Galatasaray, Avrupa kupalarında 318. mücadelesine çıkacak. Temsilcimiz, daha önce oynadığı 317 müsabakanın 113’ünden galibiyetle ayrıldı. 120 karşılaşmada rakiplerine mağlup olan Aslan, 84 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı. Avrupa’da rakip fileleri 429 kez havalandıran sarıkırmızılılar, kalesinde ise 475 gole engel olamadı.

HEDEF 18

Cim Bom, Young Boys’u elemesi durumunda tarihinde 18. kez Şampiyonlar Ligi’nde yer alacak. Sarı-kırmızılı ekip, Devler Ligi’nde bugüne kadar 17 kez grup aşamasında boy gösterdi. Galatasaray; 10 kez elemeleri geçerek, 7 kez de doğrudan grup aşamasında yer aldı.

EVİNDE YENİLMEDİ

Galatasaray’ın, İsviçre takımlarına karşı olan iç saha performansı göz kamaştırıyor. Sarı-kırmızılılar, İstanbul’da oynadığı 8 karşılaşmada yenilgi yüzü görmedi. Cim Bom, ev sahibi olduğu maçlarda İsviçre temsilcileri karşısında 7 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. Rakip fileleri 24 kez havalandıran Aslan, kalesinde sadece 7 gol gördü.

LAURİENTE HAMLESİ

Galatasaray için bir transfer iddiası İtalya’dan geldi. Çizme basını, sarı-kırmızılıların Sassuolo forması giyen Armand Lauriente için 10+2 milyon euroluk bir teklif yaptığını duyurdu. Haberde, Cim Bom’un 25 yaşındaki Fransız sol kanat oyuncusuna da 4 yıllık sözleşme ve 2.5 milyon euro maaş önerdiği belirtildi. Güncel piyasa değeri 10 milyon euro olarak gösterilen Lauriente’nin, Sassuolo ile 2027 yılına kadar sözleşmesi var.

Haberin Devamı