SporCumhurbaşkanı Erdoğan: İstikrar gerek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstikrar gerek

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstikrar gerek

Futbolda başarı için istikrarın şart olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu genç ekiple beraber, bir diğer taraftan da yönetim kadrolarını kalıcı kılmak suretiyle atılacak adımlardan ben netice alınabileceğine inanıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda karşılaşmasını Berlin’de izlemiş, maçın ardından soyunma odasına inerek futbolcuları tebrik etmişti. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Erdoğan, futbolda başarı için istikrarın şart olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Erdoğan, “Önemli olan iki husus var. Bir tepeden tırnağa federasyonun yapısı, iki teknik kadroların kalıcılığı. Dikkat edin Batı’ya veya dünyadaki işleyişe, çorap söküğü gibi bir taraftan ör, bir taraftan sökülsün, böyle bir şey yok. Yani oturtacaksan bir yapıyı, kalıcılığı çok önemli. Dolayısıyla bu genç ekiple beraber, bir diğer taraftan da yönetim kadrolarını kalıcı kılmak suretiyle atılacak adımlardan ben netice alınabileceğine inanıyorum. Yoksa durmadan değiştir, tekrar getir. Bugüne kadar öyle olmadı mı? Hep değişti. Teknik kadrolar öyle değişti. Federasyon da aynı şeyleri yaşadı. Öyle olmaz. Yani Batı’da veya dünyada başarıyı yakalayanlar hep o kalıcı kadrolarla yakaladılar” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

MONTELLA VE TFF SÖZLERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teknik direktör Montella’ya sahip çıktı. “Her teknik direktörün savunulan yanı olur. Hatasız insan olmayacağı gibi tabii ki hatasız teknik direktör de olmaz. Montella bir defa kendini zaten ispatlamış bir insan. Dolayısıyla da elinden geleni ortaya koymaya çalışıyor, yapıyor. Galip geldiği zaman takım Montella iyi, mağlubiyet olduğu zaman kötü. Bunlar şık şeyler değil” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Gerek TFF Başkanlığını gerek teknik kadroyu, şampiyonanın organizasyonunda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” diye konuştu.

CEZA TÜRK MİLLETİNE

Erdoğan, UEFA’nın Merih Demiral’a verdiği cezanın siyasi bir karar olduğunu belirtti. Erdoğan, “Merih’e verilen 2 maç men cezası, açık söylemek gerekirse şampiyonaya ciddi manada gölge düşürdü. Bunun izahı mümkün değil, tamamen siyasi bir karar. Bizim efsanelerimizde yer alan bozkurt işaretini yapan Merih’e verilen bu ceza, Merih’in şahsına değildir. Aslında Türkiye’nin millet olarak yapısına dönük verilmiş olan bir cezadır” şeklinde konuştu.

Erdoğan, Arda Güler’in çok iyi bir şampiyona geçirdiğini dile getirdi. Yıldız futbolcunun henüz 19 yaşında olduğuna vurgu yapan Erdoğan, “Allah gerçekten kendisine çok farklı kabiliyetler vermiş. Biraz sabretmek ve Arda’ya fırsat vermek gerekiyor. Özellikle duran toplarda, geriye attığı kornerlerde Arda müthişti. Şımarmadan, kararlı ve istikrarlı bir şekilde yola devam ederse Arda’dan Türkiye çok istifade eder” dedi.

Haberin Devamı

FAZLA YABANCI DOĞRU DEĞİL

Yabancı isimlerin çokluğunun Türk futboluna zarar verdiğini söyleyen Erdoğan, yerli futbolcuların önünün açılması gerektiğini belirtip şunları söyledi: “Ben çok fazla yabancının olmasını milli futbolumuz için doğru bulmuyorum. Yoksa futbolcu nasıl yetişecek? Buna fırsat vermemek lazım. Yani belli bir sayı özellikle piyasa oluşturma bakımından isabetli olabilir. Çok sayı da piyasayı öldürür. Buna fırsat vermeden kapıyı açmakta fayda var.”