SporDerbi profesörü

Derbi profesörü

Paylaş
Derbi profesörü

Jose Mourinho, “Özel hazırlığa gerek yok” derken Okan Buruk, Fenerbahçe galibiyetini ilmik ilmik işledi. Florya’yı dış dünyaya kapattı, oyuncularla tek tek konuştu, motive etti ama strese sokmadı. Sakin kaldı, Galatasaray’ı bütünleştirdi, zafere inandırdı.

Galatasaray’ın Kadıköy’de aldığı 3-1’lik Fenerbahçe galibiyetinin sırrı anlaşıldı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho’nun, “Özel bir çalışmaya, özel bir konuşmaya ihtiyaç yok. Çünkü futbolcular maçın önemini biliyor” dediği derbiye Galatasaray “Sıkı” hazırlandı. Hazırlıkların komutanı ise elbette rekorlar kıran teknik direktör Okan Buruk’tu. Yönetimin maç öncesi Buruk’a verdiği mektup da işte bu sıkı çalışmanın bir parçası olarak dikkat çekti. Camia bütünleşti, Okan Buruk yıldızlar topluluğunu derbiye çok iyi hazırladı.

Haberin Devamı

YUNUS’A ÖZEL İLGİ

Hafta içinde Gaziantep galibiyetine, takımın 5’te 5 yapmasına rağmen camiadan ağır eleştiriler yükseliyordu. Eleştiriler yönetim zaafı ve yapılan bazı transferlerin yetersizliği konusunda odaklanıyordu. Teknik direktör Okan Buruk, derbi hazırlıklarına çarşamba günü başladı. Florya’yı dış dünyaya kapattı, tüm oyuncularla bire bir görüşmeler yaptı. Görüştüğü oyunculardan biri de Yunus’tu. Eleştirilen Yunus’a, “Kulaklarını tıka, işini yap. Gaziantep maçında harikaydın. Derbide de ilk 11’desin, göreyim seni” dedi. Yunus, derbinin en iyilerinden biri olarak dikkat çekti.

SAKİN KALACAĞIZ

Buruk, “Sakin kalacağız, kaybedersek bir puan geriye düşeriz, kazanırsak 5 puan önde oluruz” diyerek oyuncularını stresten uzaklaştırdı. Derbi öncesi kamp yaptırmadı, 2 yıldır uyguladığı rutinleri bozmadı, oyuncuları rahat bıraktı. Prim açıklanmayarak, stres artırılmadı. Böylece takım baskı hissetmedi. Okan Buruk, maç öncesinde yaptığı konuşmada ise, “Sakin kalacağız, tuzağa düşmeyeceğiz. Psikolojik üstünlük bizde. Büyük oyuncuymuş, büyük hocaymış bunları geçin. Sahada hocalar oynamıyor, futbolcular oynuyor. Sizlere güveniyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

3-1’LİK ZAFER PRİM GETİRDİ

Galatasaray yönetimi, derbi öncesinde galibiyet primi açıklamamıştı. Ancak oyuncuların geçmişe yönelik alacakları ödenerek motivasyon sağlanmıştı. Görkemli galibiyet sonrasında yönetim oyunculara prim vermeyi kararlaştırdı. Ancak primin miktarı açıklanmadı.

ALİ KOÇ’A FORMA BIRAKTILAR

Galatasaraylı oyuncular, derbi sonrası stattan ayrılırken Ali Koç’a hediye bıraktı. 9 numaralı Icardi formasına Ali Koç ismini yazdırıp, tüm oyuncular imzaladı. Forma 3-1’in anısına Ülker Stadı’nda bırakıldı.

Okan Buruk, Galatasaray’ın başında Fenerbahçe ve Beşiktaş’a karşı 8 derbi oynadı. Bunlardan 1’i hükmen olmak üzere 6 galibiyet aldı, 1 kez mağlup oldu, bir beraberlik yaşadı.