SporDorukhan Toköz kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

Dorukhan Toköz kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

Paylaş
Dorukhan Toköz kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

Beşiktaş'ın 22 yaşındaki futbolcusu Dorukhan Toköz dünkü Trabzonspor karşılaşmasında sergilediği performansla büyük alkış aldı. Takımı ve taraftarı ateşleyen genç futbolcu, istatistikleriyle de beğeni topladı. Peki, Dorukhan Toköz kimdir?

Süper Toto Süper Lig'in 16. haftasında Beşiktaş ile Trabzonspor dün akşam karşı karşıya geldi. Maç 2-2 berabere biterken, maça damga vuran isim genç futbolcu Dorukhan Toköz oldu.

Haberin Devamı

Tecrübesi olmamasına rağmen yıllardır Beşiktaş'ta forma giymiş gibi oynayan ve taraftarı kendine hayran bırakan Dorukhan, istatistikleriyle de alkış aldı. Dorukhan'ın mücadele içerisinde attığı gol VAR incelemesi sonrasında iptal edilse de maçta yüksek performans sergileyen genç futbolcu hakkındaki detaylar araştırılmaya başlandı.

DORUKHAN TOKÖZ KİMDİR?

Dorukhan Toköz 1996'da Eskişehir'de dünyaya geldi. 1.80 boyundaki futbolcu defansta oynuyor. Bu sezon Beşiktaş forması altında Avrupa ve Süper Lig olmak üzere 10 karşılaşmaya çıktı.

21 yaşındaki futbolcu Dorukhan Toköz Eskişehirspor forması ile TFF 1. Lig'de forma giydi. Genç oyuncu 2016/2017 sezonunda 24 maçta forma giydi ve 2 gol 1 asistlik performans gösterirken 3 kez sarı kart gördü.

Haberin Devamı

2015/16 sezonunda 11 maçta görev alan Toköz, 1 gol attı ve 2 kez sarı kart gördü. Yani toplamda 67 maçta 4 gol 10 asistlik performans gösterirken 13 kez sarı kart aldı. Oyuncunun henüz profesyonel kariyerinde kırmızı kartı bulunmuyor.

MİLLİ TAKIM PERFORMANSI

Dorukhan Toköz milli forma ile U-21'de tanıştı. 3 dostluk maçı 6'da Avrupa Şampiyonası eleme maçına çıkan oyuncu 9 maçta 1 gol kaydett, 2 sarı kart gördü.