SporDünyanın dilinde

Dünyanın dilinde

Paylaş
Dünyanın dilinde

Tüm dünya, Osimhen’in Antalyaspor’a attığı jeneriklik röveşata golünü konuşuyor. Şimdiden dünyada sezonun en iyi golüne verilen Puskas Ödülü’nün adayları arasına giren gol için en ilginç yorum A Bola’dan geldi: “Bu bir uçan bisiklet mi? Bu, Zorro mu? Hayır, bu Osimhen.”

Galatasaray’a transferiyle tüm dünyada büyük yankı uyandıran Osimhen, çıtayı daha da yükseltti. Antalya maçında sonradan oyuna dahil olan Nijeryalı forvet, hafızalara kazınacak bir golün altına imza attı. Jeneriklik röveşatasıyla ağları havalandıran 25 yaşındaki oyuncu, şimdiden dünyada sezonun en iyi golüne verilen Puskas Ödülü’nün adayları arasına girdi. Teknik direktör Okan Buruk, “Türkiye’yi dünyaya tanıtacak” şeklinde nitelendirdiği gol karşısında duyduğu hayranlığı dile getirdi. Osimhen’in golü, dış basında da manşetleri süsledi. İspanyol AS gazetesi, Nijeryalı yıldızın Türkiye’de yılın golünü kaydettiğini belirtti. A Bola, “Bu bir uçan bisiklet mi? Bu, Zorro mu? Hayır, bu Osimhen” şeklinde ilginç bir ifade kullandı. Sarı-kırmızılıların Napoli’den sezon sonuna kadar kiraladığı Osimhen’in attığı golü, İtalyan haber portalı AreaNapoli ise “Osimhen’den enfes bir röveşata. İnsanüstü” yorumuyla okurlarına duyurdu.

Haberin Devamı

TARİHE GEÇTİ

Osimhen’in röveşata golü, dünyanın en iyileri listesine 2 numaradan giriş yaptı. 25 yaşındaki forvet, vuruş esnasında 2 metre 32 santim yüksekliğe ulaştı. Bu yükseklik, 2017-2018 sezonu Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Cristiano Ronaldo’nun Real Madrid formasıyla Juventus’a attığı röveşata golündeki 2 metre 38 santimlik sıçrayışın ardından erişilen en büyük yükseklik oldu.

BALİSTİK FÜZE!

Osimhen, attığı golü yorumladı. Kulübün sosyal medya hesabından yayınlanan videoda yıldız oyuncu, şu ifadeleri kullandı: “Uzun zamandır böyle bir gol atmak istiyordum, doğru zamanda geldi. Balistik füze gibiydi. Kariyerim boyunca hatırlayacağım bir gol olacak. Kesinlikle öyle, kesinlikle. Gerçekten çok iyi ve akılalmaz bir goldü.”

Haberin Devamı

TEK RAKİBİ HAGİ

Icardi, kırılacak rekorlar listesinde bir maddenin üzerine daha çizik attı. 62. golünü kaydeden Arjantinli forvet, sarı-kırmızılı forma altında bu rakama en çabuk ulaşan yabancı futbolcu unvanının sahibi oldu. Baros’u geride bırakan 31 yaşındaki oyuncu, kulüp tarihinin en golcü yabancı futbolcuları arasında 2. sıraya yükseldi. Icardi’nin yeni hedefi, 72 golü bulunan Hagi’yi geçerek adını tarihe altın harflerle yazdırmak.

2024’ÜN KRALI

Galatasaray’da Dries Mertens, ilerleyen yaşına rağmen kalitesinden ödün vermiyor. 37 yaşındaki 10 numara, Icardi’nin perdeyi açan golünde ortayı yapan isimdi. Belçikalı yıldız, 2024 yılındaki asist sayısını 15’e yükseltti. Mertens, ulaştığı bu rakam ile Avrupa’nın 10 büyük liginde en fazla gol pası veren oyuncu sıralamasında zirvede yer alıyor.

JACOBS’TA KANAMA

Ismail Jakobs, Antalya’da ilk yarıda sakatlanıp oyuna devam edememişti. Sarı-kırmızılılar, Senegalli sol bekin sağlık durumuyla ilgili bir açıklama yaptı. Bilgilendirmede, “Yapılan kontrollerinde sağ üst arka adale grubunda 2. derece strain (zorlanma ve kanama) tespit edilen futbolcumuz Ismail Jakobs’un tedavisine başlanmıştır” denildi. 3-4 hafta sahalarda uzak kalacak olan 25 yaşındaki oyuncu, Beşiktaş derbisinde görev yapamayacak.

YAKA PAÇA!

Cim Bom, Antalya maçında Torreira’nın gördüğü sarı kartın, Icardi’nin penaltı beklediği anın ve Osimhen’in gol pozisyonlarını paylaştı. Bu paylaşıma, “Ne algıyla; ne de yaka paça... İyileri durduramazlar!” notu düşüldü.

Haberin Devamı