SporDünyanın konuştuğu Yusuf Dikeç'in aldığı ödül! Servet kazandı

Dünyanın konuştuğu Yusuf Dikeç'in aldığı ödül! Servet kazandı

Paylaş
Dünyanın konuştuğu Yusuf Dikeç'in aldığı ödül! Servet kazandı

Olimpiyatlara damga vuran Yusuf Dikeç, gümüş madalya kazandı. Japonlar Yusuf Dikeç'e "masrafsız adam" lakabını taktı. Dikeç'in aldığı ödül dudak uçuklattı.

 

Olimpiyat şampiyonlarının madalya kazandıklarında alacakları mali ödüller, sosyal medyada geniş bir merak konusu oldu. Her ülkenin sporcularına verdiği ödüller farklılık gösteriyor. Özellikle 10 metre havalı tabanca kategorisinde gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç'in kazandığı para ödülü büyük ilgi çekti.

Haberin Devamı

Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan, Sırbistan temsilcilerine karşı gümüş madalya kazanmıştı. Yusuf Dikeç, atışlar sırasında rahat tavırları ve eli cebinde yaptığı atışlarla dikkatleri üzerine çekti ve sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. 

YÖNETMELİĞE GÖRE ÖDÜL CUMHURİYET ALTINI

Olimpiyatlara katılan her ülke farklı miktardaki para veya ev gibi ödüller ile madalya kazanan sporcularını ayrıca ödüllendiriyor. Türkiye'nin olimpiyatlarda madalya alan sporcularına ise cumhuriyet altını üzerinden ödül veriliyor. Yönetmeliğe göre; olimpiyatlarda altın madalya kazanan sporcu 1000 cumhuriyet altını, gümüş madalya kazanan isim 600 cumhuriyet altını ve bronz madalya alan sporcu ise 300 cumhuriyet altını ile ödüllendiriliyor.

Haberin Devamı

Dünyanın konuştuğu Yusuf Dikeçin aldığı ödül Servet kazandı

YUSUF DİKEÇ SOSYAL MEDYAYI SALLADI

Milli sporcu Yusuf Dikeç, eli cebinde gerçekleştirdiği atışlarla sosyal medya platformu X’te 330 bini aşkın paylaşım alarak büyük bir etki yarattı.

JAPONYA'DA 'MASRAFSIZ AMCA' LAKABI

Dikeç, kendinden emin tavırları ve herhangi bir özel ekipman kullanmaması nedeniyle Japonya’da “Masrafsız amca” olarak anılmaya başlandı. Ayrıca hayvan sevgisi nedeniyle bazı kullanıcılar ona "Kedici amca" lakabını taktı.

DİKEÇ-TARHAN İKİLİSİNE 600'AR CUMHURİYET ALTINI

10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde ülkemize gümüş madalya kazandıran Şevval İlayda Tarhan ile Yusuf Dikeç 600 cumhuriyet altını ile ödüllendirilecek.

Okçulukta Klasik Yay Erkek Takımımız, Paris'te tarihte ilk kez bronz madalya kazanmıştı. Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer ve Muhammed Abdullah Yıldırmış 300'er cumhuriyet altını kazanacak.

Siyah yılan, engerek yılanını yuttu! O anlar kameraya anbean yansıdı

GÜMÜŞE 10.2 MİLYON LİRA

Bu hesaba göre gümüş madalya kazananlar yaklaşık 10.2 milyon lira (291 bin euro), bronz madalya alanlar ise yaklaşık 5.1 milyon lira (145 bin euro) kazanıyor.