Spor Dünyanın sonu değil

Dünyanın sonu değil

Paylaş
Dünyanın sonu değil

Portekiz yenilgisinin ardından karamsar tablo çizilmeye başlandı. Ancak endişeye mahal yok. Çekya karşısında alınacak üç ihtimalli sonuç göz önüne alındığında dahi Türkiye’nin, son 16 turuna yükselmesi hayli yüksek bir ihtimal.

3-0’lık Portekiz yenilgisi, milli takımdaki olumlu havayı bir anda tersine çevirdi. Gerek ortaya konan performans, gerekse Montella’nın kadro tercihi büyük eleştiri aldı. Hatta ‘felaket tellalları’na göre EURO 2024’ten elendik bile! Peki durum gerçekten bu kadar vahim mi? Tabii ki hayır. Evet, grup liderliği şansımız kalmadı. Statü gereği, puan eşitliği halinde iki takımın aralarında oynadığı maçın sonucu baz alınıyor. Portekiz’e yenilip ikili averajda geriye düştüğümüz için liderlik şansımız bulunmuyor. Ancak Türkiye’nin, son 16 turuna yükselme ihtimali hayli fazla. F Grubu’ndaki son maçımızda Çekya ile karşılaşacağız.

Haberin Devamı

GRUPTAN ÇIKMAK İÇİN 3 PUAN BİLE YETEBİLİR

26 Haziran’da oynanacak mücadeleyi kazanmamız ya da beraberlik almamız halinde grup ikincisi olarak bir üst tura yükseleceğiz. Kötü senaryoyu düşünecek olursak; kaybetsek bile gruptan çıkma şansımız yüksek. 6 gruptan oluşan şampiyonada 4 grup üçüncüsü son 16 bileti alacak, sonuncular dışında sadece iki ülke turnuvaya veda edecek. Kısaca; grubu mevcut 3 puanla tamamlasak dahi en iyi üçüncüler kontenjanından tur vizesi almamız muhtemel. Düşünmek dahi istemeyeceğimiz tek düşük ihtimalli olasılık; bizim Çekya’ya, Portekiz’in de Gürcistan’a yenilmesi ve grup sonuncusu olmamız.

7 MUHTEMEL RAKİP VAR

Türkiye’nin, son 16 turuna yükselmesi halinde 7 muhtemel rakibi var. Grubu ikinci bitirirsek, D Grubu’nun lideriyle eşleşeceğiz. Bu grupta Hollanda, Fransa ve Avusturya’nın liderlik şansı var. Eğer yolumuza en iyi üçüncüler kontenjanından devam edersek rakibimiz, B veya C Grubu’nun lideri olacak. İspanya, B Grubu’nda liderliği garantiledi. C Grubu’nda ise son maçlar öncesi İngiltere, Danimarka ve Slovenya’nın lider bitirme ihtimali var.

Haberin Devamı

YEDEKLER İDMANDA

A Milli Takımımız, ara vermeden Çekya maçının hazırlıklarına başladı. Yapılan çalışmaya, Portekiz maçında az süre alan ve hiç forma giymeyen isimler katıldı. İlk 11’de başlayan isimler ise dinlendirildi.

SORUŞTURMA İDDİASI

Türkiye’nin Portekiz ile karşılaştığı maçta birkaç taraftar sahaya girmişti. İngiliz Daily Mail gazetesi, UEFA’nın bu karşılaşma ile ilgili soruşturma başlatma kararı aldığını öne sürdü. Haberde, soruşturmaya gerekçe olarak taraftarların sahaya girmesinin gösterildiği belirtildi.

FORVETSİZ OLMUYOR

Montella, hem Gürcistan hem de Portekiz maçlarında forvette Barış Alper’i oynattı. İki karşılaşmada da 90 dakika sahada kalan 24 yaşındaki oyuncu, isabetli olmayan tek bir şut atabildi. İtalyan hocanın, Barış Alper’i çok daha verimli olduğu kanada çekip Çekya karşısında gerçek bölgesi forvet olan bir ismi sahaya süreceği iddia edildi.

HOCASINA DESTEK

Arda, kendisini ilk 11’de oynatmadığı için eleştirilen Montella’ya destek verdi. İtalyan hocanın, kendisini alnından öptüğü bir fotoğraf paylaşan 19 yaşındaki futbolcu, Gürcistan maçından bir sevinç karesinde yer verdiği diğer paylaşımda ise, “Bu takıma inanmaktan ve bizi desteklemekten vazgeçmeyin çünkü biz son dakikaya kadar ülkemiz için savaşmayı bırakmayacağız” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı