Spor Ejderha ateşi yaktı geçti

Ejderha ateşi yaktı geçti

Paylaş
Ejderha ateşi yaktı geçti

98. Gazi Koşusu’nu Emrah Agun’un sahibi olduğu Dragon Flame isimli safkan jokeyi Akın Sözen ile kazandı. 2.28.37’lık derecesiyle bitiş çizgisini önde geçen 3 yaşlı İngiliz safkanının sahibi Agun, yaklaşık 21 milyon TL’lik para ödülünün sahibi oldu.

98. Gazi Koşusu’nda zafer Dragon Flame’in oldu. Emrah Agun’un sahibi olduğu safkan, jokeyi Akın Sözen idaresinde 2.28.36’lık derecesiyle dev klasikte bitiş çizgisini önde geçti. Yarışta ikinci sırayı Zızka isimli safkan elde ederken Borrego üçüncü, Son Of Cooger dördüncü, Wolf Seyfo ise beşinci oldu. Dragon Flame (Ejderha Ateşi), bu birinciliği ile sahibi Emrah Agun’a birincilik ikramiyesi, at sahibi primi, kaydiye ve taksit ücretleri olmak üzere 20 milyon 967 bin TL kazandırdı. Safkanın yetiştiricisi Engin Ateşler ise 3 milyon 881 bin 259 TL’lik yetiştiricilik priminin sahibi oldu. Agun, “Atımıza güveniyorduk. İnancımız çoktu. Dinlenerek gelmesini istemiştik, bizi mahçup etmedi. Çok mutluyuz” diye konuştu.

Haberin Devamı

ARDA GİBİ SEVİNDİ

Kariyerinde Gazi Koşusu’nu ilk kez kazanan jokey Akın Sözen’in mutluluğuna diyecek yoktu. Başarılı jokey, galibiyeti milli futbolcu Arda Güler’in gol sevincini yaparak kutladı. Sözen, “Çok mutluyum. Profesyonel bir ekibin atına bindim. Bu kupa bize yakışır gibi görünüyordu. Aramızdaki konuşmalarda bu hayali dile getiriyorduk” şeklinde konuştu.

BAKAN BAK KUTLADI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Dragon Flame’in ilgilileri ve jokey Akın Sözen’i kutladı. Bakan Bak, yayınladığı mesajda “Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen Gazi Koşusu’nun 98’incisini Emrah Agun’un sahibi olduğu, jokeyliğini Akın Sözen’in yaptığı ‘Dragon Flame’ isimli safkan kazandı. Jokey Akın Sözen ve atın sahibi Emrah Agun’u canı gönülden tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ÖDÜLLERİ ALDILAR

Koşuyu kazanan atın sahibi Emrah Agun’a birincilik kupasını Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider verdi. Jokey Akın Sözen’e ödülünü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri takdim etti. Antrenör İbrahim Bekiroğulları da plaketini İstanbul Valisi Davut Gül’ün elinden aldı.

REKOR İKRAMİYE

Yarışseverler Gazi Koşusu’na büyük ilgi gösterirken tüm zamanların tevzii rekoru kırıldı. Birinci altılı ganyanda 13 milyon 389 bir 879, ikinci altılı ganyanda ise 36 milyon 287 bin 869 TL’lik ikramiye, yarışseverlere para ödülü olarak dağıtıldı.