SporEli cebinde madalya kazanan Yusuf Dikeç'in mesleği şaşırttı

Eli cebinde madalya kazanan Yusuf Dikeç'in mesleği şaşırttı

Paylaş
Eli cebinde madalya kazanan Yusuf Dikeç'in mesleği şaşırttı

Dünya, 2024 Paris Olimpiyatları'nda ülkemize gümüş madalya kazandıran Yusuf Dikeç'i konuşuyor. Milli atıcımızın kulaklık takmadan sahneye çıkarak tek eli cebinde atış yapması Türkiye ve dünyada gündeme oturdu. Dikeç için Elon Musk'tan paylaşım geldi.

Paris Olimpiyat Oyunları'nda 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde gümüş madalya kazanan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Dikeç'ın kulaklıksız şekilde tek eli cebinde atış yapması dikkat çekti. 

Haberin Devamı

ATICILIKTA İLK MADALYA

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde yarışan Yusuf Dikeç-Şevval İlayda Tarhan ikilisi, Türk spor tarihine adlarını yazdırdı. Dikeç ve Tarhan, gümüş madalya aldı. Milli takım, olimpiyat tarihinde Türkiye'ye atıcılıktaki ilk madalyasını kazandırdı.

 

Eli cebinde madalya kazanan Yusuf Dikeçin mesleği şaşırttı

 Elemelerde 582 puanla birinci olan ve aynı zamanda olimpiyat sıralama rekorunu da egale eden Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan, finalde Sırbistan ile karşılaştı. Müsabakayı son atışlar sonucu 16-14 kaybeden ve olimpiyat ikincisi olan milliler, Türk sporu adına bir ilki gerçekleştirdi.

TEK ELİ CEBİNDE ATIŞ YAPTI

Milli atıcı Yusuf Dikeç ise üst üste 5. kez olimpiyatlarda mücadele etti. Daha önce katıldığı 4 olimpiyatta madalya alamayan Dikeç, hedefine Paris 2024'te ulaştı. Dikeç'in rakibinin aksine sahneye kulaklık takmadan çıkıp tek eli cebinde atış yapması dikkat çekti. Dikeç'in bu atışı Türkiye'de ve dünyada gündem oldu.

Haberin Devamı

Eli cebinde madalya kazanan Yusuf Dikeçin mesleği şaşırttı

BAKAN BAK: HERKES AYAĞINI DENK ALSIN

Dikeç'in duruşunun ikonikleşmesinin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan da paylaşım geldi. Bakan Bak paylaşımında, "Anlık Olimpiyat köyünden bildiriyorum; herkes ayağını denk alsın! Yusuf Dikeç'imiz ve efsane pozu!" ifadelerine yer verdi.

Eli cebinde madalya kazanan Yusuf Dikeçin mesleği şaşırttı

HAYAT FELSEFESİ DİKKAT ÇEKTİ

Öte yandan milli sporcumuz Yusuf Dikeç'in olimpiyat sayfasında yer alan hayat felsefesi bölümünde, "Başarı, elleriniz cebinizdeyken gelmez." yazdığı görüldü.

Dikeç bu rahat tavırlarıyla X platformunda hem Türkiye’den hem de dünyadan kullanıcılar tarafından övgü dolu yorumlar aldı.

ELON MUSK'TAN PAYLAŞIM

Yusuf Dikeç, Tesla ve X şirketlerinin sahibi ABD’li milyarder iş insanı Elon Musk’ın da dikkatini çekti. Musk, Dikeç’in fotoğrafını paylaşarak "Nice" (güzel) paylaşımı yaptı.

Yusuf Dikeç rahat tavırları için kendisine yöneltilen sorulara "Bana diğer arkadaşlar da soruyor. Ben onlara diyorum ki "Ben doğal, natural bir atıcıyım. Ondan dolayı çok fazla yardımcı aksesuar kullanmıyorum." cevabını verdi.

YUSUF DİKEÇ KİMDİR?

Yusuf Dikeç, 1 Ocak 1973 yılında Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde dünyaya geldi.

Haberin Devamı

Jandarma Genel Komutanlığında Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş rütbesinde bir askerdir.

Jandarma Gücü Spor Kulübü bünyesinde spor hayatını sürdürmektedir.

Dikeç 2012 Yaz Olimpiyatları'nda 10 m havalı tabanca ve 50 m tabanca dallarında ülkemizi temsil etti.

Mersin'de düzenlenen 2013 Akdeniz Oyunları'nda bir altın ve bir gümüş madalya kazanmayı başardı.

2016 Yaz Olimpiyatları'nda da yer alan eden Dikeç, 50 metre tabanca kategorisinde 550 puanla 22. oldu ve elemelerde mücadeleye veda etti.