Spor En güzel doğum günüm

En güzel doğum günüm

Paylaş
En güzel doğum günüm

Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Gürcistan galibiyeti için, “Türk milletine, Ozan Kabak ve Enes Ünal’a armağan ediyorum. Galibiyet, aldığım en güzel doğum günü hediyesiydi” dedi.

A Milli Takımımız, Gürcistan’ı 3-1 mağlup etti. Maçın ardından teknik direktör Vincenzo Montella açıklamalarda bulundu. Montella, “Bu galibiyeti Türk milletini armağan ediyorum. Ayrıca Ozan Kabak ve Enes Ünal’a armağan ediyorum. Çok ciddi sakatlık geçirdiler bu kamp döneminde” dedi. İlk 30 dakika çok iyi oynadığımızı ve golü bulduğumuzu belirten İtalyan teknik adam Arda’nın golü için ise, “Muhteşemdi” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

EVİMİZDE GİBİYİZ

İtalyan teknik adam dün 50 yaşına girdi. Montella, “Doğum günümde büyük bir mutluluk yaşadım. Hayatımda aldığım en güzel hediye bu galibiyet oldu” diye konuştu. Maçta doğrular ve yanlışlar olduğunu belirten Montella şunları söyledi: “Portekiz maçına hazırlanmaya başlayacağız. Umarım sakatlıkları olan oyuncular da yetişecek. Evimizde gibi oynuyoruz. Bu taraftara galibiyet yakışırdı. Güzel bir gece oldu.”

CUMHURBAŞKANI TEBRİK ETTİ

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Çifte bayram yaşatıyoruz. 80 milyon artı Avrupa’daki vatandaşlarımıza armağan olsun. Hocamız küçük adımlarla büyük hedefe ulaşmak gerek demişti. İlk adımı attık. Sayın Cumhurbaşkanımız aradı, tek tek futbolcularımızla konuştu, tebrik etti. Devamı gelecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

3 KİLOMETRELİK TÜRK YÜRÜYÜŞÜ

Almanya’nın Dortmund şehrindeki Türk taraftarlarımız kenti kırmızı beyaza boyadı. Taraftarlar, Türk Bayrakları ve kırmızı beyaz sis bombaları ile sokakları doldurdu. Maç öncesinde taraftar yürüyüşü etkinliği gerçekleştirildi. Klepping Caddesi’nde gerçekleştirilen yürüyüşe, binlerce Türk taraftar katıldı. Büyük coşkuya sahne olan yürüyüşe katılan taraftarlar, Türk bayrakları, meşaleler ve marşlar eşliğinde milli takıma destek verdi. Yaklaşık 3 kilometrelik polis koridoru boyunca yürüyen taraftarlar, maçın oynanacağı BVB Dortmund Stadyumu’na ulaştı.

FİLİSTİN UNUTULMADI

Taraftarların yürüyüş organizasyonunda Filistin bayrakları da açıldı. Taraftarlar, “Özgür Filistin” sloganları atıldı.

DORTMUND’DA YAĞMUR SEL OLDU

Maç öncesi yoğun yağmur yağışı vardı. Stadyum çevresi ve içindeki yoğun yağış Almanya’daki yaz günlerini kış ayına çevirdi. Teknik direktör Vincenzo Montella, maç öncesinde “Umarım bu yağış zemini etkilemez ve futbolumuza olumsuz yansımaz” dedi.

MAÇ ÖNCESİ KAVGA ÇIKTI

Müsabaka öncesi taraftarlar arasında kavga çıktı. Gürcülerin, taraftarları ayıran alanı aşıp Türk taraftarların üzerine yürüdüğü görüldü. İki takım taraftarları bir anda karşı karşıya gelirken güvenlik güçlerinin araya girmesinin ardından olaylar yatıştı.

Haberin Devamı

ÖZEL KONUKLAR VARDI

Maç öncesinde Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ile bir araya geldi. Berlin Büyükelçisi Başer Şen ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da stattaydı. Ceferin ve İmamoğlu, A Milli Takım’a başarılar diledi.