SporEURO 2024 için son prova

EURO 2024 için son prova

Paylaş
EURO 2024 için son prova

Takımımız, EURO 2024 öncesi son hazırlık maçında Polonya ile karşılaşacak. Varşova’daki PGE Narodowy Stadı’nda oynanacak mücadele saat 21.45’te başlayacak.

Macar hakem Balazs Berke’nin yöneteceği karşılaşmayı TRT Spor naklen yayınlayacak. Son hazırlık maçında İtalya ile golsüz berabere kalan Ay-Yıldızlılar, tarihindeki 626. maçını oynayacak. Daha önce 6’sı resmi, 11’i de özel olmak üzere 17 kez rakip olduğumuz Polonya karşısında 3 galibiyetimiz var. İki ülke, son olarak 1994 Dünya Kupası elemelerinde karşılaşmış ve Türkiye, sahadan 2-1 galip ayrılmıştı.

Haberin Devamı

İTALYA’DAN ZOR DEĞİL

Vincenzo Montella, bugünkü rakip Polonya’yı değerlendirdi. Rakibin, son hazırlık maçında karşılaştıkları İtalya’dan güçlü olmadığını değinen başarılı çalıştırıcı, “Avrupa Şampiyonası öncesi eksiklerimizi görmemiz açısından iyi bir test maçı olacak. Şanssızlıklar yaşadık, sakatlıklar nedeniyle kadrodan çıkan isimler oldu. Turnuvada Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığımız 26 kişi ile yolumuza devam ediyoruz. İyi bir kamp dönemi geçirdik, oyuncuların performansından memnunum” ifadelerini kullandı.

GÜCÜMÜZE GÜVENİYORUZ

Cenk Tosun, EURO 2024’te gruptaki şansımızı değerlendirdi. Ay-Yıldızlı formayı giydiği her zaman katkı verdiğini ve EURO 2024’te de elinden geleni yapacağını söyleyen başarılı forvet, “Kimseyi küçümsemek istemem. Gürcistan’ın kaybedeceği hiçbir şey yok, ilk defa katılıyorlar böyle büyük bir turnuvaya. Portekiz’i zaten söylemeye gerek yok. Çekya da çizgisini bozmayan, her turnuvaya katılan, iyi bir takım. O yüzden kolay grup değil ama biz kendi gücümüze güveniyoruz. İnşallah 3 maçtan da güzel sonuçlar alırız diye düşünüyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

İÇİMİZDE UKDE KALDI

İrfan Can Kahveci, Montella’dan görev bekliyor. Sakatlığını atlatan milli oyuncu, “Fiziksel olarak kendimi iyi hissediyorum. Polonya maçında hocam görev verirse oynarım” dedi. EURO 2024’e de değinen 28 yaşındaki futbolcu, “Önceki turnuva içimizde bir ukde kaldı. Hayal kırıklığı yaşadık takım olarak. Ancak bundan ders çıkardık. İlk hedefimiz olan gruptan çıkmayı başaracağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Kendisi için mevkii fark etmediğini belirten İrfan Can, “Her mevkide kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum. Bu sene kariyer sezonumu yaşadım. Şu anda sağ kanatta olmak bana daha hoş geliyor” dedi.