SporFedada bile böyle değildi

Fedada bile böyle değildi

Paylaş
Fedada bile böyle değildi

Beşiktaş için büyük hayal kırıklığı ile geçen sezonda tek teselli Türkiye Kupası zaferi oldu. Önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Ligi’nde boy gösterecek olan siyahbeyazlılar, ligde son 12 sezonun en kötü performansını sergiledi.

Ligi 56 puanla 6. sırada tamamlayan Kartal, şampiyon Galatasaray’dan 46 puan fark yedi. Beşiktaş en son, 2011-2012 sezonunu 55 puanla 4. sırada bitirip taraftarını üzmüştü. Feda sezonu olarak bilinen 2012-2013 sezonunda dahi 58 puan toplayarak ligi üçüncü sırada tamamlayan Beşiktaş, son 12 sezonun en kötü puan ve derecesini yapmış oldu.

Haberin Devamı

SEMİH’E NAZAR DEĞMESİN

Bu sezon Beşiktaş’ta çok özel performansıyla öne çıkan isim Semih Kılıçsoy’du. Sezon başı kadroda düşünülmeyen hatta gönderilmesi gündeme gelen 18 yaşındaki futbolcu, takımın vazgeçilmezi oldu. Siyah-beyazlı forma ile 35 resmi maça çıkıp 12 gol ve 3 asist üreten genç yıldız, 18 yaşında milli takıma kadar yükselmeyi başardı. Bu performans, Semih’i transfer piyasasının da gözdesi haline getirdi. Beşiktaş ile 2028 yılına kadar sözleşmesi bulunan yıldız futbolcu; Dortmund, Tottenham ve Manchester City başta olmak üzere Avrupa’nın birçok kulübünün radarına girdi.

YAPRAK DÖKÜMÜ

Ghezzal, Kasımpaşa maçı sonrası siyah-beyazlılara veda etmişti. Worrall da önümüzdeki sezon takımda olmayacak. Bu iki oyuncunun dışında 3 ismin de sözleşmesi sona erdi. Bu futbolculardan Umut Meraş, takımda kalmak istiyor ama yönetimin düşüncesi devam etmeme yönünde. Yönetim, Cenk ve Salih ile masaya oturacak. Hem Cenk hem de Salih, önceliği Beşiktaş’a verip gelen diğer teklifleri şimdilik değerlendirmeye almadı.

Haberin Devamı