SporFelix aşkı alevlendi

Felix aşkı alevlendi

Paylaş
Felix aşkı alevlendi

Geçen sezonu Barcelona’da kiralık geçiren Joao Felix, menajerinden kulüp bulmasını istedi. Atletico Madrid ile sözleşmesi devam eden 24 yaşındaki Portekizli yıldız, Fenerbahçe’yi yeniden doğmak için bir fırsat görüyor.

Fenerbahçe bir süre önce ilgilendiği, ancak Atletico Madrid’den ayrılmayı düşünmediği için görüşmeleri askıya aldığı Joao Felix için yeniden harekete geçti. Atletico Madrid ile 2029’a kadar sözleşmesi olan, geçen sezonu Barcelona’da kiralık geçiren 24 yaşındaki Portekizli yıldızın fikir değiştirip menajerine, “Bana kulüp bul” demesi üzerine girişimler yeniden başladı. Mundo Deportivo, Jose Mourinho faktörü ile Fenerbahçe’nin öne çıktığını, Felix için bir başka ciddi teklifi de Aston Villa’nın yaptığını yazdı.

Haberin Devamı

PATLAMA YAPAMADI

Kalitesiyle örtüşen patlamayı bir türlü yapamayan Joao Felix geçen sezon Barcelona’da 44 maçta forma giymesine rağmen çoğu maçta 90 dakika sahada kalamadı. Bu maçlarda 10 gol atıp, 6 asist gerçekleştirdi. Piyasa değeri 30 milyon euro olan Joao Felix’in satın alma opsiyonlu kiralanması, sözleşmesinin bazı bonuslarla cazip hale getirilmesi planlanıyor.

SON PROVA HULL CİTY İLE

Fenerbahçe, Avusturya kampını tamamlayıp, İstanbul’a döndü. Sarı-Lacivertli ekip 23 Temmuz Salı günü İsviçre temsilcisi Lugano ile deplasmanda oynayacağı Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçı öncesi son provayı Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Hull City ile yapacak. Karşılaşma 18 Temmuz Perşembe günü saat 20.00’de oynanacak.

Haberin Devamı

FENER’E 45 DAKİKA YETTİ

Fenerbahçe, Avusturya’nın Graz kentindeki kampının son hazırlık maçında Strasbourg’u ilk yarıda bulduğu gollerle 4-0 mağlup etti. Merkur Arena’da goller 5’te Szymanski, 33’te Tadic, 37’de Ryan Kent ve 45’te Edin Dzeko’dan geldi. Fransız ekibi fazla pozisyon bulamadı.

İKİNCİ YARI AYRI TAKIM

Fenerbahçe maça Livakovic, Osayi, Djiku, Çağlar, Oosterwolde, Bartuğ, Szymanski, Fred, Dusan Tadic, Ryan Kent, Dzeko ilk 11’iyle başladı. Goller de ilk yarıda geldi. İkinci yarıda İrfan Can Eğribayat, Becao, Cengiz, Mert Hakan, Yiğit Efe, Krunic, Zajc, Yusuf, Emir ve Emre Mor görev yaptı.

KAMP SONA ERDİ

Fenerbahçe’nin Avusturya kampı dün sona erdi. Sarı-lacivertli ekip hazırlıklarını Samandıra’da sürdürecek. Kanarya, Düzce’de ilk hazırlık maçında Petrolul Ploiesti’yi 2-1 yenmişti. Avusturya’da Admira ile 1-1 berabere kalan Fener, Hajdut Split’e 1-0 mağlup olmuştu.

CENK TOSUN FIRSAT TRANSFERİ

Fenerbahçe’nin anlaştığı, KAP’a açıklamaya hazırlandığı Cenk Tosun, “Beşiktaş ile sözleşmem bitti, teklif bekledim ama gelmedi” demişti. Fenerbahçe’nin tecrübesi, bonservisinin olmaması nedeniyle fırsat transferi olarak gördüğü Cenk Tosun’a sarı-lacivertli camiadan en küçük bir tepki olmaması da transferini kolaylaştırıyor. 33 yaşındaki Cenk geçen sezon Beşiktaş’ta kısa süreler şans bulduğu 47 maçta 11 gol attı, 5 asist yaptı.

Haberin Devamı

MAXİMİN’DE GARİP VETO

Fenerbahçe’nin kiralamak üzere olduğu Allan Saint- Maximin konusunda olumsuz gelişme yaşandı. Bayt Alahli’nin haberine göre Suudi Arabistan Federasyonu Finansal Sürdürülebilirlik Komitesi, “Kiralanmasına izin vermeyiz, bonservisiyle gidebilir” raporu verdi.

ÜLKER STADI PIRIL PIRIL

Lig bittikten sonra Ülker Stadı bakıma alınmıştı. Çimleri tamamen değiştirildi, tribünler ve localar dahil tüm stat elden geçirildi. Küçük detaylar nedeniyle Hull City maçında stadın riske edilmeyeceği, açılışın 30 Temmuz’daki Lugano maçında yapılacağı öğrenildi.