SporFener 2-2 eriyor

Fener 2-2 eriyor

Paylaş
Fener 2-2 eriyor

Fenerbahçe, Samsun’da Tadic ve Maximin ile iki kez öne geçtiği maçın son dakikasında yediği golle 2-2 berabere kalarak 2 puan kaybetti. Göztepe maçında da 2-0’ı koruyamayan Fener, Galatasaray’ın 8 puan gerisine düştü.

Fenerbahçe, iki kez öne geçtiği maçta Samsun’da 2-2 berabere kaldı. Fenerbahçe 6’da defans hatasından pozisyon buldu, Kostic’in pasında Dzeko müsait durumda golü atamadı. 20’de Oosterwolde topu iyi getirdi, ortaladı. Dzeko’dan önce kaleci Okan bloke etti. 24’te Oosterwolde taç atışını kullandı. Satka kafayı vurdu, Bennasser’e çarpan top Tadic’e asist oldu. Tadic affetmedi: 0-1. Samsun 31’de Holse ile gole yaklaştı. Soldan yapılan ortaya Holse vurdu, Livakovic parmaklarının ucuyla kornere çeldi. 36’da Tadic yerde kaldı, hakem önce penaltıyı verdi, sonra ofsaytı işaret etti. 38’de hızlı atakta Kostic ortaladı, Mert Müldür karşı karşıya topu Okan’a teslim etti.

Haberin Devamı

SON ANLAR NEFES KESTİ

49’de Emre Kılınç soldan getirdi, Holse kendisine gelen topu plase ile ağlara yolladı: 1-1. 62’de Maximin, İrfan Can’ın pasıyla hareketlendi, iki Samsunlu oyuncuyu geçip fileleri havalandırdı: 1-2. Tadic’in topu önüne bıraktığı Szymanski 66’da topu dışarı attı. 67’de Maximin’in arka direğe ortasına Dzeko ayak koyamadı. 75’te Fenerbahçe ceza sahası karıştı. Holse’nin vuruşu Amrabat’tan döndü, Samsunlu oyuncular penaltı bekledi. 83’te Samet’in hatasında Ntcham dışarı attı. 85’te Nesyri golü atamadı. 88’de Soner Aydoğdu skoru belirledi: 2-2.

JOSE’DEN JET TEBRİK

Fenerbahçe’de Maximin oyuna girdikten 4 dakika sonra İrfan Can’ın pasında ağları havalandırdı. Kasımapaşa maçında ilk golünü atan Maximin sevincini yaşarken kenara gelince, onu ilk tebrik eden Mourinho oldu.

Haberin Devamı

KOSTİC 2 ASİSTLE BİTİREBİLİRDİ

Antalya maçının ikinci yarısında ilk kez Fenerbahçe forması giyen Filip Kostic, Samsun’da ilk 11’de yer buldu. Kostic ilk yarıda Dzeko ve Mert Müldür’ü çok net gol pozisyonlarına soktu. Dzeko ve Mert golleri atamadı.

FRED CEZALI OLDU

Fenerbahçe’de 3 sarı kartla Samsun’da sahaya çıkan Fred cezalı duruma düştü. Fred, Bodrum maçında oynama şansını yitirdi.

BERABERLİK GOLÜNE BÜYÜK İTİRAZ

Samunspor 88’de Soner Aydoğdu ile eşitliği yakaladı. Fenerbahçeli futbolcular bu poziyon öncesinde İrfan Can’a faul yapıldığı itirazında bulundu. Ancak VAR incelemesi sonrası gole karar verildi.

DUSAN TADİC SERİYE TAKTI

Tadic, son üç resmi maçı (Antalya, Twente ve Samsun) boş geçmedi. Samsun’da takımını öne geçiren Sırp oyuncu ligde 8 maçta 5 gole ulaştı. Tadic’in 2 de asisti bulunuyor.

OOSTERWOLDE SAKATLANDI

Samsun maçının iyi oynayan oyuncularından Oosterwolde, 74. dakikada ters düşerek sakatlandı. Tecrübeli oyuncu maça devam edemedi.

MOURINHO: İKİNCİ GOLDE FAUL VARDI

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho’ya yayıncı kuruluş, “Maximin nasıl gol yemememiz gerekiyorsa öyle bir gol yedik” dedi, siz nasıl düşünüyorsunuz” diye sordu. Mourinho, “Hangi gol” diye sorup şunları söyledi: “Maçlardan önce rakibi analiz ediyoruz. Bizim için zor bir haftaydı. Ancak cuma günü tam kadro çalıştık. Maxi haklı. Saha içinde hatalar oldu ama bunu kendi içimizde konuşmamız gerek. ikinci gol bazı takımlar için basit denilebilir ama bazı takımlar için faul. 2-1’den sonra girdiğimiz çok net pozisyonlar vardı. Maçı bitirebilirdik. O golleri atsak maçı bitirecektik. Oosterwolde’nin sakatlanmasıyla mecburen Samet’i aldım. Mert’i oyuna sokamadım. Beraberlik bizim için kötü bir sonuç.”

Haberin Devamı