SporFenerbahçe şampiyon

Fenerbahçe şampiyon

Paylaş
Fenerbahçe şampiyon

Fenerbahçe, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig Play-Off final serisinde Anadolu Efes’i uzatmada 80-72 yenerek şampiyon oldu.

Seride durumu 3-1’e getiren Fenerbahçe Beko, 11. kez kupaya uzandı. Normal süresi 64-64 biten maçın en skorer ismi 20 sayıyla Anadolu Efes’ten Elijah Bryant oldu. Fenerbahçe Beko bir yıl aradan sonra şampiyon olurken, sezonu çifte kupayla kapattı. Başantrenör Sarunas Jasikevicius, hem sporcu hem antrenör olarak adını tarihe yazdırdı.

Haberin Devamı

BAKAN BAK KUTLADI

Fenerbahçe-Anadolu Efes maçını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da tribünden izledi. Bakan Bak’a yönetici Acun Ilıcalı ile futbol takımının sportif direktörü Mario Branco eşlik etti. Bakan Bak daha sonra sosyal medya hesabından Fenerbahçe Beko’yu kutladı.

HER YERDE DAVİS

Final serisinin en değerli oyuncusu Fenerbahçe’den Nigel Hayes-Davis seçildi. THY Avrupa Ligi’nde 50 sayıyla bir maçta en çok sayı atan oyuncu olan Davis, bu ligin en iyi 5’ine de girmişti. Davis dün 16 sayı attı.

YARIM SEZONDA TARİH YAZDI

Sarunas Jasikevicius, yarım sezonda Fenerbahçe Beko’da hem lig şampiyonluğunu, hem kupa şampiyonluğunu yaşadı. Hem de takımı THY Avrupa Ligi’nde Dörtlü Final’e taşıdı.