SporFener'de ateş yandı

Fener'de ateş yandı

Paylaş
Fener'de ateş yandı

Sözleşmeleri sezon sonunda bitecek İrfan Can Kahveci ve Osayi’nin gitme ihtimali Fener’de endişe yaratmıştı. İki oyuncunun paylaşımları yüreklere su serpti. Bu oyuncular dışında cazip teklif alan İsmail’in artan performansı da şampiyonluk ateşini yaktı.

Fenerbahçe’de sezon sonunda sözleşmeleri bitecek olan İrfan Can Kahveci ve Osayi’ye teklifler olması yönetimde endişe yaratmıştı. İrfan Can’ın milli takımdaki performansı bu endişeyi tavan yaptırmıştı. Teknik direktör Jose Mourinho’nun, “Anlaşın, kafaları rahat olsun” sözleri de yönetimi harekete geçirmişti. İki oyuncu için yaşanan endişe kısa sürede olumlu havaya dönüştü. İrfan ve Osayi, Kurtlar Vadisi dizisindeki, “Onlar oyunlarını oynasınlar, numaralarını yapsınlar biz daha oyuna girmedik” repliği ile aidiyet duygusuna vurgu yaptı. İki oyuncu yöneticilere de, “Sadece şampiyonluğa kilitlendik” sözleri performanslarının daha yukarı çıkacağına işaret etti.

Haberin Devamı

İSMAİL’E BÜYÜK İLGİ

Bir başka gelişme de İsmail Yüksek için yaşandı. Amrabat’ın gelişi ile “İkinci tercih” durumuna düştüğü belirtilen İsmail’e teknik direktör Mourinho sürekli sahip çıkıyor. Portekizli hoca, “Sana güveniyorum, sakın pes etme. Bu takımın sana ihtiyacı var” sözleri de İsmail’e moral oldu. Avrupa devlerinin transfer için Fenerbahçe’nin kapısını çalması da 25 yaşındaki orta saha oyuncusunun öz güvenini yerine getirdi. Yönetim, 2027’ye kadar sözleşmesi olan İsmail’e, “Bu sezon şampiyon olalım, Avrupa’ya transferinde kolaylık sağlayağız” sözü verdi. Bu gelişmelerle İsmail’in de motivasyonu İrfan ve Osayi gibi tavan yaptı.

FİYATI 25 MİLYON EURO

Atletico Madrid, sezon başında İsmail Yüksek için 3 milyon euro kiralama teklifi iletmişti. Fenerbahçe ise bunu kabul etmemişti. Ayrıca Benfica ve Marsilya da İsmail ile ilgileniyor. Piyasa değeri 14 milyon euro olan İsmail’i Fenerbahçe’nin sezon sonunda 25 milyon euroya satmaya hazırlandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

ARDA İÇİN BABA-OĞUL TERS DÜŞTÜ

Arda Güler’in Karadağ ve İzlanda maçlarında Milli Takım’da gösterdiği performans, İspanya’da da gündem oldu. İspanyol basını, Carlo Ancelotti’nin Real Madrid’de Arda’ya daha çok süre vermesi gerektiğinin altını çizdi. Taraftarlar da sosyal medyadan, İtalyan hocanın seçimlerini eleştirdi. RadioMarca ise, “Carlo’nun oğlu yardımcı antrenör Davide Ancelotti, Arda konusunda babasıyla aynı fikirde değil. Oğul Ancelotti ilk 11’de olmasından yana ama baba Ancelotti ikna olmuyor” diye yazdı.

SZYMANSKİ ATTI LİVAKOVİC ATILDI

Fenerbahçeli oyuncular milli maçlarda performanslarıyla dikkat çekti. İrfan Can, Mert Müldür, Samet dışında yabancı oyuncular da iyi maçlar çıkardı. Szymanski, Polonya Milli Takımı’nın 3-3 berabere kaldığı Hırvatistan maçında Fenerbahçe’den takım arkadaşı Livakovic’i mağlup ederek skoru belirleyen isimdi. Nesyri, Fas’ın 4-0 kazandığı Orta Afrika Cumhuriyeti maçında penaltıdan gol atarak özlemini bitirdi.

KIRMIZI AĞIR MI?

3-3’lük Polonya maçında ceza sahası dışında topu uzaklaştırdıktan sonra ayağı Lewandowski’ye gelen Hırvat kaleci Livakovic ise otoriteleri ikiye böldü. Büyük çoğunluk, “Böyle kırmızı kart olmaz” şeklinde yorum yaptı.

Haberin Devamı

TAKTİK ÇALIŞTILAR

Fenerbahçe, Samsunspor ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Jose Mourinho yönetimindeki çalışmada çabukluk ve koordinasyon üzerinde duruldu. İdman taktik çift kale ile sona erdi. Fener bugün de hazırlıklarına devam edecek.

FENERBAHÇE’NİN RAKİBİ ALBA BERLİN

Fenerbahçe Beko, THY Avrupa Ligi dördüncü haftasında Almanya temsilcisi Alba Berlin’e konuk olacak. Saat 20.30’da başlayacak maçı S Sport canlı yayınlayacak. Ligde 3 maçta 2 galibiyet alan sarı-lacivertli ekip son maçta Kızılyıldız’a 76-57 kaybetmişti. Fener’de Wilbekin ve Guduric’in sakatlıkları bulunuyor. Öte yandan Beşiktaş Fibabanka, FIBA Avrupa Kupası’nda bugün saat 20.00’de Benfica’yı ağırlayacak.