SporFener'in keyfi paşada yok

Fener'in keyfi paşada yok

Paylaş
Fener'in keyfi paşada yok

Kanarya, Kasımpaşa deplasmanında Maximin ve Tadic’in penaltıdan attığı gollerle 3 puana uzandı. Ligde üst üste 3. galibiyetini alan sarı-lacivertliler, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna kurulurken Kadıköy’de oynayacağı Galatasaray derbisi öncesi moral depoladı.

Fenerbahçe, milli ara dönüşü hata yapmadı. Deplasmanda Kasımpaşa’ya konuk olan sarı-lacivertliler, sahadan 2-0 galip ayrıldı. Ligde üst üste 3. galibiyetini alan Kanarya, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna kurulurken Kadıköy’de oynayacağı Galatasaray derbisi öncesi moral depoladı. İki takım da maçın ilk bölümünde kontrollü oyunu tercih etti. Devre ortasına doğru tempo artıran Fenerbahçe, 22. dakikada öne geçti.

Haberin Devamı

Tadic’in pasıyla sol kanatta topla buluşan Maximin, sağa çekip ceza alanı ön çizgisinden şık bir plaseyle ağları havalandırdı: 0-1. Kanarya, Opoku’nun ceza alanı içinde Maximin’in ayağına basmasının ardından VAR uyarısıyla penaltı kazandı. Atışı kullanan Tadic, 39’da farklı 2’ye çıkardı: 0-2. 40’ta müsait durumdaki Brekalo’nun kafa vuruşu üstten auta gitti. 64’te Tadic’in kullandığı kornerde Dzeko, ön direkte indirdi ama Çağlar tamamlayamadı. 86’da Aytaç’ın uzaktan şutu auta çıktı. Maçın son bölümünde iki taraf da pozisyona girmekte zorlanınca Fenerbahçe, mücadeleden 2-0 galip ayrıldı.

REKOR GELDİ

Kasımpaşa karşısında alınan sonuç, Fenerbahçe adına bir rekor anlamına geldi. Sarı-lacivertliler, ligdeki yenilmezlik serisini 32 maça yükseltti. Bu rakam Kanarya açısından kulüp tarihinin rekoru olarak kayıtlara geçti.

Haberin Devamı

BECAO DUVARI

Becao, sakatlığını atlatmasının ardından performansını sürekli yukarı çekiyor. Rize ve Alanya maçlarında toplam 51 dakika forma giyen Brezilyalı stoper, dün 90 dakika sahada kaldı. Hava toplarında geçit vermeyen yıldız futbolcu, yaptığı birçok kritik hamleyle sarı-lacivertlilerin kalesini kapatmasında başrolü oynadı.

SOFYAN AMRABAT GÖRÜCÜYE ÇIKTI

80. dakikada oyuna giren Sofyan Amrabat, sarı-lacivertli formayı ilk kez giydi. Galatasaray derbisine yönelik konuşan Faslı orta saha, “Derbiyle ilgili çok şey duydum. Güçlü maç olacak. Amacımız güzel bir gösteri ortaya koyabilmek ve taraftarımızı mutlu edecek bir sonuç almak” dedi.

DZEKO İLK KEZ YEDEK

Fenerbahçe’nin Boşnak forveti Edin Dzeko, bu sezon ilk kez yedek soyundu. Mourindo, daha önce oynanan 8 resmi maçın hepsinde ilk 11’de şans verdiği tecrübeli golcüyü, bu kez kulübede başlatırken sahaya ileri uçta Nesyri ile çıktı. 63. dakikada oyuna dahil olan Dzeko, ligde oynanan dört maçta da gol sevinci yaşamıştı.

DUSAN TADİC SERİYE TAKTI

Fener’in Sırp yıldızı Tadic, skor katkısı vermeyi sürdürüyor. 35 yaşındaki futbolcu, Kasımpaşa karşısında 1 gol, 1 de asistle oynadı. Alanya ağlarını iki kez havalandıran Tadic, Rize karşısında da gol pası vermişti. Tecrübeli oyuncu, son üç lig maçında 3 gol atıp 2 de asist yaparak 5 gole direkt katkı verdi.

Haberin Devamı

OYUN DEĞİL SONUÇ GÜZEL

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, sergilenen futbolu beğenmedi. Çok fazla teknik hata yaptıklarını belirten Portekizli hoca, şunları söyledi: “Oyunu beğenmedim. Sonucu beğendim. İlk yarı hoşuma gitti ama ikinci yarı hoşuma gitmedi. Aynı hırsı göstermedik. Oyunu istediğimiz kadar kontrol edemedik. Sanki oyuncularım 3 puanı alıp eve gitmek istiyor gibiydi. Ancak milli aralar sonrası çoğu takım puan kaybeder. Bu aralarda yorgunluk olur. Odağınızı kaybedebiliriz. Dolayısıyla 3 puan iyi” şeklinde konuştu.