SporFidan Ögel kimdir? Olimpiyat sporcusu Fidan Ögel kaç yaşında, nereli? Paris Olimpiyatları Fidan Ögel kariyeri, başarıları, biyografisi!

Fidan Ögel kimdir? Olimpiyat sporcusu Fidan Ögel kaç yaşında, nereli? Paris Olimpiyatları Fidan Ögel kariyeri, başarıları, biyografisi!

Paylaş
Fidan Ögel kimdir? Olimpiyat sporcusu Fidan Ögel kaç yaşında, nereli? Paris Olimpiyatları Fidan Ögel kariyeri, başarıları, biyografisi!

Paris Olimpiyatları’nda oynanacak olan Judo branşındaki sporcumuz Fidan Ögel kimdir? Merak ediliyor. Özellikle de Fidan Ögel kariyeri, başarıları, biyografisi en çok araştırılanlar oluyor. Peki, Fidan Ögel kimdir? Olimpiyat sporcusu Fidan Ögel kaç yaşında, nereli?

Fidan Ögel kimdir? Sorusu, 2024 Paris Olimpiyatları kapsamında yarışacak olan sporcumuzun başarılarını merak etmekte olan birçok vatandaş tarafından araştırılıyor. Kaya, mücadele ettiği trap kategorisinde ilk gün elemelerini 20. sırada tamamlamıştı. Peki, Fidan Ögel kimdir? Olimpiyat sporcusu Fidan Ögel kaç yaşında, nereli?

Haberin Devamı

FİDAN ÖGEL KİMDİR?

Fidan Ögel, 17 Ocak 2002 tarihinde Manisa'da doğmuş bir Türk milli judocudur. Küçük yaşlardan itibaren savunma sporlarına ilgi duyan Ögel, judo öğrenmeye başladı ve kısa sürede büyük başarılar elde etti. İlk olarak Manisa BB Spor Kulübü ile kariyerine başlayan Ögel, daha sonra Galatasaray Judo Kulübü'ne transfer oldu. Ögel, judoda siyah kuşakta Dan 2 derecesine sahiptir.

Fidan Ögel, uluslararası başarıları sayesinde Paris 2024 Yaz Olimpiyatları'na katılmaya hak kazandı. 70 kilogram kategorisinde Türkiye'yi temsil edecek olan Ögel, ülkesinin gururu olarak olimpiyat arenasında mücadele edecektir. Paris Olimpiyatları'nda gösterdiği performansla dikkat çeken Ögel, Türkiye Judo Federasyonu'nun desteğiyle kariyerinde daha büyük başarılara imza atmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

FİDAN ÖGEL KARİYERİ

2022 yılında Varşova Avrupa Açık'ta bronz madalya kazanarak kariyerine önemli bir adım atmıştır. Aynı yıl, Dünya Judo Gençler Şampiyonası'nda bireysel ve takım kategorilerinde gümüş madalya kazandı. 2023'te Avustralya'nın Perth kentinde düzenlenen Okyanusya Açık'ta bronz madalya kazanmıştır.

Ögel, 2024 yılında çeşitli uluslararası turnuvalara katılmış ve Hırvatistan'ın Zagreb kentinde düzenlenen Avrupa Judo Şampiyonası'nda mücadele etmiştir. Fransa'nın Paris kentinde yapılacak olan 2024 Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etmeye hak kazanarak uluslararası alandaki yeteneklerini bir kez daha kanıtlamıştır.

FİDAN ÖGEL ÖDÜLLERİ

2019 - Altın madalya - Budva /Balkan Judo Yıldızlar Şampiyonası
2022 - Bronz madalya - Varşova / Avrupa Açık 2022
2022 - Gümüş madalya - Ekvador / Dünya Judo Gençler Şampiyonası
2022 - Gümüş madalya - Macaristan / Paks Junior Avrupa Kupası
2022 - Gümüş madalya - Prag / Avrupa Gençler Karma Takım Judo Şampiyonası
2023 - Bronz madalya - Perth / Judo Oceania Open Perth