SporFilenin Sultanları gücünü gösterdi! 'Biz bitti demeden bitmez'

Filenin Sultanları gücünü gösterdi! 'Biz bitti demeden bitmez'

Paylaş
Filenin Sultanları gücünü gösterdi! 'Biz bitti demeden bitmez'

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, şampiyon zihniyetinin değişmediğini ve gücünü bir kez daha dünyaya gösterdi. Bu galibiyet, gruptan çıkmak için altın değeri taşıyor. Önümüzde formda bir Dominik Cumhuriyeti ve tamamen altın madalyaya odaklanmış olan İtalya var.

İşlerin zora girdiği anlar, “neyden yapıldığını gösterme” zamanıdır. 2024 Paris Olimpiyatları’ndaki ilk grup maçımızda Hollanda karşısında iyi voleybol oynayamayarak 2-0 geriye düşmüşken küllerinden doğup 3-2 maçı almak, bizim çelikten olduğumuzu kanıtladı. “Yiğit düştüğü yerden kalkar” der atalarımız. Öyle bir düştük ki; top hakimiyetimizin olmadığı, servis kalitemizin düşük, pasör-smaçör uyumumuzun sıkıntılı, servise manşetimizin dengesiz, blok-defans sistemimizin iyi çalışmadığı yerden aldık bu galibiyeti. Kalktık düştüğümüz yerden. İki adım ileri atılabilmek için bir adım geriye çekildik diyelim kaybettiğimiz setler için. Takımımızı bu ‘rağmenci’ zihniyetten dolayı tebrik ediyorum. 

Haberin Devamı

İlk andan itibaren üstünlüğünü hissettiren Hollanda karşısında bir varlık gösteremeyen A Milli Voleybol Takımı; öz güvensiz, dağınık ve odaklanamamış bir görüntü çizdi.

Çok fazla bireysel hata yaptığımız, kötü servis kullandığımız, etkili blok yapamadığımız ve rakibin 3'lü blokları karşısında çözüm bulamadığımız maçta ilk iki seti hediye ettik.

ROKET HIZINDA SMAÇLAR

Takımın kaybedilen setlerdeki kötü oyunu, sonraki setler için iyi sinyaller vermezken Meliha'nın sorumluluk alıp kritik müdahaleler yapması, Aslı'nın hayati servisleri, Eda Erdem, Ebrar ve Hande'nin sayıları, süperstarımız Vargas'ın roket hızındaki smaçları ve tabii ki Gizem Örge'nin iyi savunmasıyla arzuladığımız kıpırdanmayı yaşadık.

Haberin Devamı

İyi olmadığımız, normal performansımızın çok gerisinde olduğumuz, dağınık, tedirgin ve motivasyon sorunları yaşadığımız bir günde; rakibin çok iyi savunduğu, çok iyi servis kullandığı ve çok daha istekli göründüğü bir günde zor bir geri dönüşe imza atarak kazanmamız, umutlarımızın tükenmeye başladığı bir maçta bizleri oldukça mutlu etti.

Müsabaka sonunda Kaptan Eda Erdem'in yaptığı, "Bu kadar kötü voleybola rağmen sağlam kalıp bu maçı kazanmak bizim ne kadar güçlü olduğumuzu gösteriyor" sözleri de bu oyunla gelen galibiyetin önemini vurgular nitelikteydi.

VARGAS, VARGAS, VARGAS

Her maçta elinden geleni yapan, her maçta 3-5 oyunculuk sayı atma başarısı gösteren süperstarımız Melissa Vargas, alışık olmadığı kadar hatayla oynadığı maçta tarihe geçti.

Milli voleybolcu, Hollanda karşısında attığı 30 sayıyla, olimpiyatlar tarihinde bir maçta 30 sayı barajını geçen 12. oyuncu oldu ve bizleri bir kez daha gururlandırdı.

EBRAR TAŞI GEDİĞİNE KOYDU

Alınan galibiyette büyük pay sahiplerinden biri olan Ebrar Karakurt'un yaptığı sosyal medya paylaşımı da taşı gediğini koydu.

Gibi dizisinden Ersoy karakterine bir gönderme yapan Ebrar'ın, Hollanda'yı kast ederek "Ersoy’un babaannesinin intikamı alındı" sözleri galibiyetle sevinen bizleri bir kez daha tebessüm ettirdi.

BU MAÇTA NE KAZANDIK?

Olimpiyatta her maç final niteliğinde. 6 maç sonunda ayakta kalan madalya takıyor boynuna. Bu galibiyet, gruptan çıkmak için altın değeri taşıyor. Önümüzde formda bir Dominik Cumhuriyeti ve tamamen altın madalyaya odaklanmış olan İtalya var. Mücadeleyi asla bırakmayacağımızı gösterdik. Son sözü söyleyebileceğimizi, şampiyon zihniyetimizin yerli yerinde olduğunu bir kere daha ispatladık. Üstünlüğümüzün sadece sayılarda değil içimizde olduğunu da göstererek gözdağımızı verdik. Hollanda’ya da hakkını verelim o zaman. 2018’den bu yana yenilmediğimiz Portakallar ateşli bir motivasyonla sahadaydı. Teknik özelliklerini takım oyununa yayma becerisini gösterdiler. İyi bir rakip oldukları için teşekkür ederiz.

Haberin Devamı

Hürriyet / Emrah Taşçı- Başak Koç