SporFinal gelmedi bronz gelsin!

Final gelmedi bronz gelsin!

Paylaş
Final gelmedi bronz gelsin!

Filenin Sultanları, grup aşamasında kaybettiği İtalya’ya yarı finalde de yenildi. Ay-Yıldızlılar, yarın saat 18.15’te oynanacak üçüncülük maçında Brezilya karşısına tarihinin ilk olimpiyat madalyasını alabilmek için çıkacak.

A Milli Kadın Voleybol Takımımız’ın olimpiyattaki altın madalya hayali gerçekleşmedi. Ay- Yıldızlılar, yarı finalde İtalya’ya 3-0 mağlup oldu. Güçlü rakibine grup aşamasında oynanan karşılaşmada da aynı skorla mağlup olan milliler, setleri 22-25, 19-25 ve 22- 25’le kaybetti. Türkiye, artık tüm planlarını bronz madalya üzerine yapmaya başladı. Sultanlar, yarın saat 18.15’te Brezilya karşısına olimpiyat üçüncüsü olabilmek için çıkacak. Ay-Yıldızlılar, rakibini mağlup etmesi halinde tarihinin ilk olimpiyat madalyasını boynuna takacak. İtalya ise finalde ABD ile karşı karşıya gelecek. Pazar günü oynanacak final, saat 14.00’te başlayacak.

Haberin Devamı

NEFES KESEN MAÇ ABD’NİN OLDU

Kadınlar voleybolda ABD, nefes kesen maçın ardından final biletini cebine koydu. ABD, zorlu rakibi Brezilya’yı 3-2’lik skorla mağlup etti. İlk seti 25-23 kaybeden Brezilya, ikinci seti 25-18 kazandı. ABD’nin 25-15 önde bitirdiği sete Brezilya, 25-23’le cevap verince finalisti karar seti belirledi. Bu seti 15-11 kazanan ABD. adını finale yazdıran taraf oldu.

ALTIN AŞKINA VUR BUSE

Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, bugün olimpiyat şampiyonluğu için ringe çıkacak. Kadınlar 50 kiloda mücadele eden milli sporcu, saat 22.47’de başlayacak mücadelede Çinli Yu Wu ile karşılaşacak. Tokyo 2020’de gümüş madalya elde eden Buse Naz, rakibini mağlup ettiği takdirde kariyerinin ilk olimpiyat şampiyonluğunu yaşayacak.

Haberin Devamı

EMEL ELENDİ

Milli atlet Emel Dereli, Paris 2024’e veda etti. Milli sporcu, kadınlar gülle atma elemelerinde 17.02’lik atış yaptı. Genel klasmanda 24. sırayı elde eden Emel, yeterli dereceyi alamayınca finalde yarışma hakkını kazanamadı.

BUĞRA İYİ İLKE KÖTÜ BAŞLADI

Paris 2024’te modern pentatlon mücadelesi eskrim sıralama turuyla başladı. Ülkemizi bu branşta temsil eden ilk erkek sporcu olan Buğra Ünal, 35 karşılaşmada 20 tuş ve 225 puan ile 7. sırada ilk bölümü tamamladı. Kadınlarda İlke Özyüksel Mihrioğlu ise 16 tuş ve 205 puanla 24. sırada eskrim sıralama bölümünü bitirdi. Buğra bugün, İlke ise yarın; binicilik, eskrim bonus raund, yüzme ve koşu-atış bölümlerinden oluşan yarı finalde mücadele edecek.

TEKVANDODA MADALYA YOK

Tekvandoda tatamiye çıkan iki milli sporcumuz, madalyanın uzağında kaldı. Erkekler 68 kiloda Hakan Reçber, bronz mücadelesi verebilmek için çıktığı repesaj maçında Brezilyalı Edival Pontes’e 2-1 yenilerek elendi. Kadınlar 57 kiloda da Hatice Kübra İlgün, repesaj mücadelesinde Kanadalı Skylar Park’a 2-0 mağlup olarak oyunlara veda etti.

ESRA BİZİM GURURUMUZ

Paris 2024’te bronz madalya kazanan Esra Yıldız Kahraman, Balıkesir’i gururlandırdı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “Sporcumuz olimpiyatlarda madalya kazanarak bizleri gururlandırdı. Büyükşehir Belediyespor Kulübümüz bünyesinde başarılı sporcular barındırıyor ve yenilerini yetiştiriyor. Spora ve sporcuya desteklerimiz sürecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

GIOVANNI GUİDETTİ AYRILDI

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na veda eden Sırbistan’da başantrenör Giovanni Guidetti dönemi sona erdi. İtalyan çalıştırıcı, büyük hayal kırıklığı yaşadıkları turnuvanın ardından görevinden ayrıldı. Guidetti, “Ne yazık ki son, birçok yanlış seçimin sonucuydu ve bunun tüm sorumluluğunu üstleniyorum” dedi.