SporFırtına bildiğiniz gibi

Fırtına bildiğiniz gibi

Paylaş
Fırtına bildiğiniz gibi

Trabzonspor 5 maçlık beraberlik serisine geçen hafta Konyaspor galibiyeti ile son vermişti. Fırtına, Hatay deplasmanında da berabere kaldı. Hatay 14’te Görkem ile öne geçti, Banza 48’de eşitliği sağladı.

Trabzonspor, Mersin’de oynanan maçta Hatayspor ile berabere kalarak hayal kırıklığı yarattı: 1-1. 4’te sağ taraftan yapılan ortada ceza sahası içinde iyi yükselen Lundstram’ın kafa vuruşunda top auta çıktı. 14’te Pedro’nun pasında ceza sahası önünde Aboubakar’ın çıkardığı topa sert vuran Görkem Sağlam, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0. Uğurcan 24’te Bamgboye’nin vuruşunda gole izin vermedi. 30’da Visca’nın şutunda kaleci Erce başarılıydı. 40’da Lundsram çıkardı, Bardhi gelişine vurdu. Kilama topu çizgiden çıkardı. 45+1’de Kilama’nın kullandığı serbest vuruşta direkt kaleye giden topu kaleci Uğurcan çeldi.

Haberin Devamı

HATAY SONDA ÇOK BASTIRDI

48’de Bardhi’nin kullandığı köşe vuruşunda Dragus topu penaltı noktasından kaleye gönderdi. Simon Banza gelen topa kafayı vurdu: 1-1. Hatay gole yaklaştı, 63’te Cemali’nin ortasında Aboubakar kafayı vurdu, top yandan auta gitti. 81’de Aboubakar’ın kullandığı frikik Uğurcan’dan döndü. Dönen topu Kamil Ahmet gole çevirdi ama ofsayt durumundaydı. Hatay 87’de gol aradı. Strandberg soldan şutunu attı. Trabzonspor savunmasına çarpan top Uğurcan’da kaldı. 90+1’de Dragus vurdu, Erce sektirmedi.

SİMON BANZA YİNE ATTI

Geçen hafta Konyaspor ağlarını 2 kez sarsan Simon Banza, Hatayspor maçını da boş geçmedi. Kongolu santrfor, fırsatçılığını konuşturarak 48. dakikada kafa vuruşundan bulduğu gol ile takımını beraberliği getirdi. Kongolu santrfor Süper Lig’de 3’üncü golünü atmış oldu.

Haberin Devamı

UĞURCAN’DAN KRİTİK KURTARIŞ

Uğurcan Çakır, Hatay önünde alınan bir puanda önemli pay sahibi oldu. Maçta kurtarışlarıyla takımını oyunda tutan tecrübeli kaleci, 90+4’te Aboubakar’ın kafa vuruşunu köşeden çıkardı. Bu pozisyon sonrası hakem maçı bitirdi.

GÜNEŞ: BİR GOL YEDİK HEMEN DAĞILDIK

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Her oyuncu kendi kapasitesinde oynamalı. Evet eksiklerimiz var ama bu bir mazeret değil. Bir gol attık. Döndü, gol yedik, dağıldık. Çıkarken top kayıplarının fazla olduğu bir maç yaşadık. Her atağımız boşa çıktı. O pozisyonların dönüşü kalemizde tehlike yaşadık. Kazanmak için sahaya çıktık ama başaramadık” dedi. Tecrübeli hoca şunları söyledi: “Maçın hakkı beraberlik gibi görünebilir ama beraberlik bizi mutlu etmiyor. Bu sorunları çözmek de elbette bize düşecek.”

DEPLASMANDA HASRET BİTMEDİ

Konyaspor’u yenerek 126 gün sonra galibiyet hasretini sonlandıran Trabzonspor, dış saha galibiyet özlemini ise sonlandıramadı. Son deplasman galibiyeti geçen sezon 37. haftada Başakşehir’i 1-0 yenerek elde eden Fırtına, Hatay maçından beraberlikle ayrıldı.

KAZANABİLİRDİK

Hatayspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, “Kazanabilirdik, berabere kaldık. Üzgünüz” dedi. Çalımbay, “Net pozisyonlarımız var. Herkes elinden geleni yaptı. Ancak atamadık. Demek ki biraz daha çalışmamız gerek. Milli maç arasını daha iyi değerlendirmemiz gerek. Hatalarımız da oldu. Yediğimiz gol de manidar. Bunu yemememiz gerek” diye konuştu.

Haberin Devamı

SON PAS VE DOKUNUŞ KÖTÜ

Trabzonspor’un forveti Dragus, “Kazanamadığımız için mutsuzuz. İyi başladık ama rakibimiz bulduğu ilk fırsatı değerlendirdi. Öz güven kazandılar. Bizim de fırsatlarımız oldu ama o son dokunuş ve o son paslar bugün eksikti” diye konuştu.