SporFırtına özüne döndü

Fırtına özüne döndü

Paylaş
Fırtına özüne döndü

Trabzonspor 5 maçlık beraberlik serisinden sonra ilk galibiyetini Konyaspor önünde aldı. Fırtına’ya 3 puanı Banza (2) ve Visca getirdi. Konya’ya Adil ile Keyta’nın golleri yetmedi.

Trabzonspor’un galibiyet özlemi, 3-2’lik Konyaspor maçıyla sona erdi. 5’te Ozan’ın pasında Banza’nın vuruşu kaleci Slowik’te kaldı. 16’da Konya defansının uzaklaştıramadığı topu ceza çizgisi hemen dışında kontrol eden Visca düzgün bir vuruşla perdeyi açtı: 1-0. Konya çabuk eşitliği sağladı. 24’te Bazoer’in arka direğe yerden attığı topu iyi takip eden Adil skoru 1-1 yaptı. İlk yarının son dakikasında Kramer’in eline çarpan top VAR kararıyla penaltıya dönüştü. 45+4’te Banza topu ağlara yolladı: 2-1.

Haberin Devamı

UMUT NAYİR PENALTI KAÇIRDI

Trabzonspor ikinci yarıda da etkiliydi. 54’te köşe vuruşu sonrasında Konyaspor savunmasının uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Banza çaprazdan fileleri gördü: 3-1. 77’de Denswil’in ceza sahasında Kramer’in ayağına basması sonucu hakem Halil Umut Meler, penaltı gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Umut Nayir’in vuruşunda top direğe çarparak dışarı gitti. 90’da Trabzonspor’un savunmasının uzaklaştıramadığı topu ceza alanı içi sol tarafında alan Pedrinho, Keyta’yı gördü. Bu oyuncu düzgün vuruşla skoru belirledi: 3-2.

OZAN TUFAN SAKATLANDI

Trabzonspor’da 34. dakikada Ozan Konyaspor ceza sahasında yerde kaldı. Rakibinin darbesine maruz kalan Ozan için Trabzonspor’un penaltı beklentisi de gerçekleşmedi. Ozan sedye ile dışarı alınırken, yerine 37’de Cham oyuna girdi.

Haberin Devamı

BANZA’DAN İDDİALI SÖZLER

Geçen sezon Braga’da ligde 28 karşılaşmada 21 gol, 4 asist ile kariyer rekoru kıran Simon Banza’yı Trabzonspor 1 yıllığına kiralamıştı. 28 yaşındaki Frınsız oyuncu Banza, forma giydiği 3. lig maçında gol siftahını penaltı ile yaptı, 54’te bir gol daha attı. Banza, “Gollerime başladım. Kariyerimde 100 gole ulaştım. Gol sevincim çizgi film karakteri Joker’den geliyor” diye konuştu.

EMEKLERİN KARŞILIĞI 3 PUANLA ALINDI

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Galibiyet bizi fazlasıyla memnun etti” dedi. Tecrübeli teknik adam şunları söyledi: “5 maçtan sonra kazanmak önemliydi. Oyuncularımız kazanma arzusunu gösterdi. Gol arayışlarında iyiydik. İsteklerimiz kalitemizle örtüşmedi sonrasında. İkinci yarıda kendiliğinden panik geldi, kontrolü kaybettik. Oyuncularım emeklerinin karşılığını alamasaydı moral olarak çökecekti. Şimdi Göztepe maçına hazırlanacağız.”