SporFransızlar şaşkın

Fransızlar şaşkın

Paylaş
Fransızlar şaşkın

Beşiktaş’ın, Lyon’u deplasmanda yenmesi Fransa’da büyük yankı buldu. Basın, Ersin’in kalede devleştiğini, golü adan Gedson’un da işi bitirdiğini yazdı.

Avrupa Ligi'ne 4-0'lık Ajax yenilgisi ile başlayan, İstanbul’da Frankfurt’a mağlup olan Beşiktaş, Lyon’u yenerek büyük sürpriz yaptı. Fransız basını, kaleci Ersin ve Gedson’un performansını övdü. Le Figaro, “Türklerin Groupama Stadı’nda bir puan, hatta daha da kötüsü üç puan alacağı kimin aklına gelirdi? Ancak Kara Kartal bunu başardı” diye yazdı. LYON’UN KABUSU L’Equipe, “Lyon, beceriksizlikten, yetersiz güçten ve hepsinden önemlisi Ersin Destanoğlu’na rastlamaktan dolayı hiçbir şey başaramadı. Maçın tek golünü Gedson Fernandes attı ve bu onlar için yeterliydi” dedi. RMC SPORT, “Lyon 30 şut çekti, gol olmadı” derken, Le Parisien, “Lyon için kabus gibi bir gece oldu” yorumu yaptı.

Haberin Devamı

ÜLKE PUANINA BÜYÜK KATKI

Avrupa’daki 4 maçtan 2 galibiyet (Beşiktaş ve Galatasaray), 1 beraberlik (Fenerbahçe) alınması, ülke puanına büyük katkı verdi. Türkiye 10. sıradaki yerini korurken, 9. sıradaki Çekya ile aradaki farkı eritti.

UDUOKHAİ DUVAR OLDU

Beşiktaş’ta Lyon maçının yıldızlarından biri de Ersin ile Gedson dışında stoper Felix Uduokhai olmuştu. Alman oyuncu 16 tehlikeli pozisyonu uzaklaştırmasıyla önemli bir istatistiğe imza attı. Uduokhai, bir Avrupa maçında bu istatistiğe ulaşan ilk oyuncu oldu. 53 kez topla buluşan, yüzde 89 pas isabeti sağlayan, 9 ikili mücadelenin 7’sini kazanan Uduokhai 4 hava topunun 3’ünü de kazandı.

GÖZÜ MİLLİ TAKIM’DA

Bu sezon Beşiktaş’ta performansını artıran, Lyon galibiyeti ile Avrupa’da da dikkat çeken Gedson Fernandes’in hedefi Portekiz Milli Takımı’ndan davet almak. 25 yaşındaki orta saha, 81 kez alt yaş gruplarında milli olduktan sonra A Milli Takım’da 2 kez görev almıştı. Gedson 2018’den beri milli davet almıyor.

Haberin Devamı

DERBİ ZAFERİ İÇİN HAZIRIZ

Beşiktaş, ligde ilk 8 maçı yenilgisiz kapattı. Kartal’da hedef seriyi pazartesi günkü Galatasaray maçında da sürdürmek. Lyon galibiyeti ile moral bulan Beşiktaş’ta teknik direktör Giovanni van Bronckhorst, “Gerçek bir sınav verdik. Şimdi lige döneceğiz, derbiyi kazanmak istiyoruz. Bunun için hazırız” ifadesini kullandı.