FutbolFener her yerde lider
Paylaş
Fener her yerde lider

Spartak Trnava’yı Ferdi, Takac (k.k.) ve Dzeko’nun (2) golleriyle darmadağın eden sarı-lacivertliler, Ludogorets’in Nordsjaelland’ı devirmesiyle H Grubu’nu genel averajla zirvede tamamlayıp Avrupa’da yola devam dedi.

Fenerbahçe, Konferans Ligi’nde grup lideri olarak son 16 turuna kaldı. Sahasında Spartak Trnava’yı 4-0 yenen sarı-lacivertliler; Ludogorets, Nordsjaelland’ı 1-0 mağlup edince genel averajla H Grubu’nu zirvede bitirdi. Kanarya, maçın başlama düdüğüyle birlikte oyunu rakip yarı sahaya yıktı. 23. dakikada Ferdi’nin müthiş pasında topla buluşan Dzeko’nun şutunu kaleci kurtardı. 26’da Fred soldan ortaladı, defans ıska geçti, Dzeko bomboş kale yerine auta vurdu. 33’te Dzeko, harika bir ara pasıyla Osayi’yi kaçırdı.

Haberin Devamı

Nijeryalı futbolcu, karşı karşıya pozisyonda Takac’ı geçemedi. Fenerbahçe’de Spartak Trnava’nın kilidini açan Ferdi oldu. 36’da Tadic’in pasında ceza alanına giren Ferdi, sarı-lacivertlileri 1-0 öne geçirdi. 45’te İrfan Can’ın şutu Takac’tan döndü. Szymanski kafayla tamamlamak isterken auta attı. İkinci yarının başında Dzeko, rakibinin kendisini çekmesiyle yerde kaldı. Kazanılan penaltıda topun başına geçen Tadic, direğe takıldı ama kaleci Takac, kendi kalesine attı: 2-0. Frene basmayan Fener, 59’da Dzeko ile 3-0’ı buldu. 61’de Dzeko, İrfan Can’ın asistinde skoru 4-0’a getirdi ve Fenerbahçe, rahat bir galibiyet elde etti.

ARTIK HEDEFİMİZ KUPAYI KAZANMAK

Fenerbahçe’de teknik direktör İsmail Kartal, farklı galibiyetin ardından mutluydu. Grubu lider bitirmeyi istediklerini ve bunu başardıklarını belirten deneyimli hoca, şunları söyledi: “Oyunu domine ettik ve farklı kazandık. Daha da farklı olabilirdi. Lider çıkmayı başardık, onun için mutluyuz. Taraftarlarımız muhteşem bir destek verdi bize, teşekkür ediyoruz. Gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz diye bir sloganımız vardı. Artık final oynamak hatta kupayı bile kazanmak istiyoruz.”

Haberin Devamı

BEN BİLE ŞAŞIRIYORUM

Gecenin kahramanlarından Ferdi, harika bir galibiyet elde ettiklerini söyledi. Yıldız futbolcu, “Hem gol hem de galibiyet için çok mutluyum. Grubu lider bitirmek önemliydi. Hedeflerimize doğru gidiyoruz” dedi. Ferdi, müthiş performansı sorulduğunda, “Bazen ben bile şaşırıyorum” yanıtını verdi.

BİR EŞLEŞME AZ OYNAYACAK

Farklı galibiyetle gelen grup liderliği Fenerbahçe’nin Play-Off oynamamasını sağlayacak. Sarı-lacivertliler, eğer grubu ikinci sırada bitirseydi UEFA Avrupa Ligi’nde üçüncü olarak elenen takımlardan biriyle çift maç eleme oynayacaktı. Ancak Kanarya, grubu zirvede bitirince Play-Off oynamaktan kurtuldu. Temsilcimizin son 16 turunda karşılaşacağı rakibi 18 Aralık’ta çekilecek kurada belli olacak.