SporFutbolda devrim yaptık

Futbolda devrim yaptık

Paylaş
Futbolda devrim yaptık

TFF, 2024-2028 Strateji Raporu’nun lansmanını gerçekleştirdi. Başkan Mehmet Büyükekşi, “Geldiğimizde stratejisi olmayan TFF’de devrim niteliğinde kararlar aldık, uyguladık” diye konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) ‘The Game Plan 2024-2028 Strateji Raporu’nun lansmanı gerçekleştirildi. Riva’da bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı Kamp ve Eğitim Merkezi’ndeki lansmana; Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve davetliler katıldı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Göreve geldiğimizde strateji planı olmayan 3 federasyondan biriydik. Kısa sürede devrim niteliğinde kararlar aldık, uygulamaya geçtik” diye konuştu. Başkan Büyükekşi, düzenledikleri çalıştaylarla önemli adımlar attıklarını da belirtti.

Haberin Devamı

HER ALANDA GELİŞİM

Başkan Mehmet Büyükekşi, “Hakem akademisi, MHK’nin yeniden yapılanması, altyapı akademilerinde Türkiye modeli, futbol gelişim planı, Süper Lig A.Ş., Kadın futbolu stratejisi gibi projelerimizin yanı sıra milli takımlarda yapılanmamız, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliği, 2023 UEFA Şampiyonlar Ligi, 2026 UEFA Avrupa Ligi Finali, 2027 UEFA Konferans Ligi finaline ev sahipliği yapma haklarını kazanmamız meşakkatli çalışmalarımızın sonucudur. Bu çalışmalarımız sayesinde Türk futbolunun yayın ve sponsorluk gelirlerinin de yeniden yükseliş trendine geçmesini sağladık” diye konuştu.