SporGalatasaray, Yunan ekibini devirdi! Yunan basını yaşanılan şoku anlattı

Galatasaray, Yunan ekibini devirdi! Yunan basını yaşanılan şoku anlattı

Paylaş
Galatasaray, Yunan ekibini devirdi! Yunan basını yaşanılan şoku anlattı

Temsilcimiz Galatasaray, 2024/2025 Avrupa Ligi sezonuna galibiyetle başladı. Sarı - kırmızılılar Yunan temsilcisini maçın son bölümünde bulduğu gollerle devirmeyi başardı. İstanbul'a büyük umutlarla gelen Yunan basını maçın ardından adeta şok yaşadı.

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Galatasaray, Yunan ekibi PAOK ile karşı karşıya geldi. İstanbul'da oynanan mücadeleyi sarı-kırmızılılar 3-1 kazandı.

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk maçını kazanan Galatasaray'ın bu zaferi Yunanistan ve Avrupa basınında geniş yer buldu. İşte yansıyanlar...

"PAOK... kaliteli Galatasaray'ın gözünün içine baktı, Delia'nın kendi kalesine attığı golle eşitliği sağladı ama sonunda Yunus ve Icardi'nin ağları bulmasıyla Avrupa Ligi'nde 3-1'lik mağlubiyetle İstanbul'dan eli boş ayrıldı. Rekabetçi göründükleri bir maçta mücadele ettiler ancak karşılarında on milyonlarca avro değerinde bir takım vardı."

NEWBEAST: TÜRKLER, KONSTANTINAPOLIS'İN DÜŞÜŞÜNE GÖNDERME YAPTI

"Galatasaraylı taraftarlar, Avrupa Ligi ön eleme turu maçları başlamadan önce PAOK taraftarlarını 1453'te Konstantinopolis'in düşüşüne atıfta bulunan provokatif bir pankartla karşıladı. Başlama vuruşundan birkaç saat önce siyah-beyazlı kulübün Instagram hesabından yapılan ve İstanbul'a yapılan yolculuğun fotoğraflarının yer aldığı bir paylaşım Türklerin öfkesine yol açtı. Hem taraftarlar hem de gazeteciler. Neden mi? PAOK'un komşularının istediği gibi “İstanbul” değil “Kontantinapolis” yazması."

Haberin Devamı

'OSIMHEN VE ICARDI'YE BOYUN EĞDİLER'

"Son saniyeye kadar bir takım olarak mücadele ettiler. PAOK harikaydı, şansları vardı ama Osimen'in klas oyuncusu Icardi'ye boyun eğdiler.

SPORTIME.GR: PAOK, GALATASARAYIN SÜPER YILDIZLARINI YENEMEDİ

"Maç ilk dakikadan itibaren mükemmel bir tempoyla başladı, ev sahibi takım topa sahip oldu ve siyah beyazlılar kontra ataklarla hücum etmeye çalıştı. Türkler özellikle Osimen aracılığıyla tehditler oluşturdu."

LA GAZZETTA DELLO SPORT: 'MAURO BİR KURT GİBİ AÇTI'

"Tribünler Osimhen'in golü için sabırsızlanıyordu ve eski Napoli oyuncusu 20 saniye sonra gole çok yaklaştı. Sarı-kırmızılılar artık titremiyordu ve finalde Osimhen-Icardi değişikliğinin lüksünü yaşadılar."
PAOK maçı sonrası Avrupada Galatasaray korkusu: Canavar gibi, Icardi ve Osimhene boyun eğdiler
"Maurito bir aydır oynamadığı için kurdun açlığına sahipti ve ilk topta, 95. dakikada, ilk niyetiyle üst direğin altından voleyi vurdu. Galatasaray'ın Avrupa Ligi denizcilere bir uyarı ile başlıyor: Kupa için gözlerini onlardan da ayırmamalılar."

Haberin Devamı

PROTOTHEMA: HATALARIN NEYE MAL OLDUĞUNU ÖĞRENDİLER

"Selanik ekibi iyi mücadele etti ama baskıya dayanamadı. Maçtan iyi bir sonuçla ayrılabilirlerdi ama Galatasaray gibi kaliteli takımlara karşı hataların neye mâl olduğunu öğrendiler."