SporGenç Türkler hayran bıraktı

Genç Türkler hayran bıraktı

Paylaş
Genç Türkler hayran bıraktı

Avrupa Şampiyonası’na veda etsek de turnuvanın en genç ikinci takımı büyük övgü aldı. “Altın nesil” önce 2026 Dünya Kupası’na katılıp başarılı olmayı, sonra 2032’de Avrupa Şampiyonu olmayı hedefliyor. EURO 2024 kadrosunun büyük bölümü 2032’de de sahada olacak kadar genç.

A Milli Takım, EURO 2024’i hem futbolu ve renkli tribünleri ile renk getirdi. Şanssız bir şekilde Hollanda yenilgisiyle çeyrek finalde veda etmemiz, Türk insanı gibi Avrupa’da spora aşık taraftarları da üzdü. Teknik direktör Vincenzo Montella, “Daha büyük hedeflere yürüyeceğiz, bugünden çalışmalara başlayacağız” diyerek 2026 Dünya Kupası’na katılacağımıza vurgu yaptı. EURO 2024’ün en genç takımlarından biri olmamız da ileriye umutla bakmamıza neden oldu. Çünkü bu kadronun hemen hemen tamamı 2026 Dünya Kupası elemelerinde oynayacak kadar genç ve formda. Hedef önce finallere kalmak sonra finallerde en az çeyrek finali görmek.

Haberin Devamı

YENİ YILDIZLAR GELECEK

Dünya Kupası’ndan sonraki hedef ise 2028 Avrupa Şampiyonası’na katılmak ve çeyrek finalden daha ileri gitmek. TFF ve Vincenzo Montella’nın asıl büyük hedefi ise İtalya-Türkiye ortaklığında yapılacak 2032 Avrupa Şampiyonası’nda kupayı kaldırmak. Şu anda 25 yaş ve altındaki yaklaşık 15 oyuncumuzun 2032’de de kadroda olacağı hesaplanıyor. Şu anda 19 yaşındaki Arda, Kenan ve Semih 2032’de en verimli (27) çağlarında olacak. Doğan Alemdar, Mert Müldür, Ozan Kabak, Ahmetcan, Ferdi, Orkun, İsmail, Barış, Yunus ve Bertuğ da 25 yaş altındaki diğer oyuncular olarak dikkat çekiyor. İtalyan teknik adam Montella, “2026 ve 2032’de yeni yıldızları yetiştireceğiz. İskeletini kurduğumuz takım gelişerek, güçlenerek Avrupa ve dünyada başarılı olacaktır” diye konuşuyor.

Haberin Devamı

PLANLAR BAŞARILIYDI

Havalimanında soruları cevaplayan Uğurcan Çakır, “Başarılı bir turnuva geçirdik. Finalde olmayı hak ediyorduk. Ülkemizi mutlu edebildiysek ne mutlu bize” diye konuştu. Trabzonspor’un kalecisi, süre alamamasına rağmen teknik direktör Vincenzo Montella için, “Oyun planları başarılıydı” ifadesini kullandı.

BU BİR FRAGMANDI

Tecrübeli forvet Cenk Tosun, “Mutluyuz, gururluyuz. Çok güzel bir turnuva geçirdik. Gönüllerde final oynamak vardı ama olmadı” dedi. 33 yaşındaki Beşiktaşlı oyuncu şunları söyledi: “Bu bir fragmandı. Türk olmak zor, tüm dünyaya karşı savaşmak zorundasın. Genç ve yetenekli bir kadromuz var. Bu bir fragmandı. İnşallah gençlerimiz 2026’da daha iyi işler yapacaktır.”

UĞURCAN, AHMETCAN VE BERTUĞ SÜRE ALAMADI

Avrupa Şampiyonası’nda teknik direktör Vincenzo Montella, kadrodaki 26 oyuncudan 23’üne forma verdi. Kaleci Uğurcan Çakır, stoper Ahmetcan Kaplan ve forvet Bertuğ Yıldırım hiç süre alamadan geri döndü. İtalyan hoca, 5 maçın tamamında Barış Alper Yılmaz ve Ferdi Kadıoğlu’na 90’ar dakika şans tanıdı. İrfan Can Kahveci 11, Semih Kılıçsoy 7 dakika ile en az süre alan oyuncular oldu.

DÜNYADA İLK 30’DA İKİ TAKIMIMIZ VAR

Dünyada geçen sezonun en başarılı kulüpleri açıklandı. Real Madrid’in zirvede olduğu listenin 29. sırasında Galatasaray, 30. sırasında ise Fenerbahçe bulunuyor. Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu’nun (IFFHS) 1 Temmuz 2023 ile 30 Haziran 2024 tarihlerini baz alarak yaptığı değerlendirmeye göre ilk 3’te Real Madrid, Manchester City ve Bayer Leverkusen bulunuyor. Beşiktaş 82, Trabzon 157, Başakşehir ise 248. sırada.

Haberin Devamı

BARIŞ’IN BAŞ DÖNDÜREN ÇIKIŞI

Barış Alper Yılmaz, Avrupa Şampiyonası’nda gerçek anlamda vitrine çıktı. Galatasaray ile şampiyonluk yaşayan 24 yaşındaki oyuncunun son 5 yıllık performansı gerçek anlamda baş döndüren cinsten. 2020’de 3. Lig takımı Ankara Demirspor’dan bedelsiz olarak Keçiören’e transfer olan Barış’ın o günkü piyasa değeri 50 bin euroydu.

70 MAÇA ÇIKTI

TFF 1. Lig takımı Ankara Keçiörengücü’ne transfer olan genç Barış, burada ciddi bir sıçrama yaptı. Galatasaray, 2.1 milyon euro bonservis ile Barış’ı kadrosuna kattı. Okan Buruk ile çıkışa geçen Barış son iki şampiyonlukta önemli pay sahibi oldu. Geçen sezon sağ ve sol bek, sağ açık ve forvette görev yaptı. Bu sezon 70 maça çıkan Barış’ın piyasa değeri 17 milyon euroya yükseldi.

Haberin Devamı

LİVERPOOL İSTİYOR

EURO 2024’te dev takımların izlediği Barış Alper’e Liverpool talip oldu. 30 milyon euro bonservis belirlenen Barış’ın Galatasaray ile 2027’ye kadar sözleşmesi bulunuyor. Barış, “Galatasaray’ın oyuncusuyum. Transferde kararı kulübüm verir” diye konuşuyor.