SporGörkemli açılış

Görkemli açılış

Paylaş
Görkemli açılış

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları, resmi açılış töreni tarihte ilk kez stadyum dışında yapıldı. Sporcular Seine Nehri'nden teknelerle geçiş yaptı. 85 tekne, 206 delegasyondan 10 bin 500 sporcuyu taşıdı. Yağmur altında yapılan töreni Paris'te yaklaşık 400 bin kişi, tüm dünyada ekranları başında da 1 milyar kişi izledi. Tören boyunca 3 binden fazla dansçı nehir kıyısında gösteri yaparken, ABD’li pop yıldızı Lady Gaga gibi ünlü sanatçılar da şarkılarıyla törene renk kattı.

OLİMPİYAT ATEŞİ YANDI

Haberin Devamı

Tarihte ilk kez bir açılış seremonisi stadyum dışında yapılan Paris Olimpiyatları, renkli görüntülerle başladı. Sporcuları taşıyan 85 tekne, Sen Nehri’nden geçti. Yolculuk Iena Köprüsü’nde bitti ve Eyfel Kulesi’nde meşale yandı.

Paris’in ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Olimpiyat Oyunları’nın açılışı Sen Nehri’ndeki törenle gerçekleşti. Olimpiyat tarihinde ilk kez bir açılış töreni stadyumun dışında yapıldı. Meşaleyi ilk gezdiren Fransa’nın efsane futbolcusu Zinedine Zidane oldu. Fransız yönetmen Thomas Jolly’nin sanat direktörlüğünü yaptığı törende 204 ülke sporcuları 85 tekneyle Austerlitz Köprüsü’nün altından yola çıkarak Sen Nehri boyunca Eyfel Kulesi’nin olduğu noktaya, Iena Köprüsü’ne kadar gitti.

Haberin Devamı

400 BİN KİŞİ İZLEDİ

Meşale yakıldı ve start verildi. Yaklaşık 400 bin kişinin yerinde takip ettiği açılış töreninde Fransa’nın tarihi ve kültürel zenginliklerinin sergilendiği etkinliklerde ünlü isimler sahne aldı. Oyunlarda yaklaşık 16 milyon turistin beklendiği Paris’te 100 yılın ardından yapılacak organizasyona 206 delegasyondan 10 bin 500 sporcu katılacak.

EN BÜYÜK TÜRKİYE!

Mete Gazoz ve Busenaz Sürmeneli, Paris’te Türk Bayrağını göndere çekip açılış seremonisinden yürüyüşü başlattı. Ay-Yıldızlı bayrağımızı ellerinde sallayarak tekneyle Sen Nehri’nden geçen diğer sporcularımız, “Kırmızı, beyaz. En büyük Türkiye” sloganlarıyla tüm dünyaya gövde gösterisi yaptı. Sürmeneli, “İnşallah bayrağımızı kazanacağımız madalyalarla burada dalgalandıracağız” diye konuştu. Bu arada Tunuslu sporcular da teknemizde yer aldı.