SporGörüntü var gol sesi yok

Görüntü var gol sesi yok

Paylaş
Görüntü var gol sesi yok

D Grubu’nun dev maçında Hollanda ile Fransa kozlarını paylaştı. Leipzig Stadyumu’nda oynanan mücadele 0-0 sona erdi.

69. dakikada Hollanda, Xavi Simons’un vuruşuyla golü buldu ancak pozisyon için ofsayt bayrağı kalktı. Uzun süren VAR incelemesinin ardından karar değişmedi. Son dakikaları nefes kesen maçta golsüz eşitlik bozulmadı ve 0-0’lık sonucun ardından iki takım da birer puanı hanesine yazdırdı. Bu karşılaşma EURO 2024’te şu ana dek golsüz biten ilk maç oldu. Grubun son haftasında 4 puanlı iki takımdan Fransa puansız Polonya’yla oynarken Hollanda ise 3 puanlı Avusturya’nın rakibi olacak.

Haberin Devamı

AVUSTURYA GÜLDÜ POLONYA TÜKENDİ

D Grubu ikinci maçında Avusturya, Polonya’yı 3 golle 3-1 mağlup ederek ilk galibiyetini elde etti. İki maçta sıfır puan çeken Polonya, gruptan çıkma şansını mucizelere bıraktı. Halil Umut Meler’in düdük çaldığı mücadelede Avusturya’ya galibiyeti getiren golleri 9’da Trauner 66’da Baumgartner ve 78’de Marka Arnavutovic kaydetti. Polonya’nın tek golü ise 30. dakikada Krzystof Piatek kaydetti. Fenerbahçeli Szymanski, Polonya’da süre aldı.

KAZANMAYI HAK ETTİK

Avusturyalı Marko Arnautovic, maçın başından sonuna kadar kazanmayı hak ettiklerini söyledi. Avusturya’nın kaptanı, “Bizim için çok önemli galibiyette hepimiz çok mutluyuz. İleride daha direkt olmak isteyince iyi bir takım oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

UKRAYNA KAZANDI ORTALIK KIZIŞTI

Şampiyonya 3-0’lık Romanya yenilgisiyle başlayan Ukrayna, kendine geldi. Ukrayna, Slovakya’yı 2-1 mağlup ederek 3 puanı hanesine yazdırdı. Belçika’yı yenerek büyük sürpriz yapan Slovaklar, 17. dakikada Schranz’ın sayısıyla öne geçse de 54’te Shaperenko ve 80’de Yaremchuk’un gollerine engel olamayınca üstünlüğünü koruyamadı. Eğer bugün Belçika, Romanya’yı mağlup ederse E Grubu’nda son hafta maçlarına tüm takımlar 3’er puana sahip olarak çıkacak.