SporGürcistan'dan tarihi zafer

Gürcistan'dan tarihi zafer

Paylaş
Gürcistan'dan tarihi zafer

Turnuvaya 3-1’lik Türkiye yenilgisiyle başlayan Gürcistan, adını son 16 turuna yazdırdı.

Gruptaki son maçında Portekiz’i 2-0 mağlup eden Gürcüler, tarihinde ilk kez katıldığı Avrupa Şampiyonası’na en iyi üçüncüler arasına girip tur atlamayı başardı. Gürcistan’a galibiyeti getiren golleri 2. dakikada Kvaratskhelia ve 57’de penaltıdan Mikautadze attı. Gruptaki tek yenilgisini alan Portekiz ise yedek kadrosuyla vasatın üzerine dahi çıkamadı.

Haberin Devamı

MARTİNEZ 8 AS İSMİ OYNATMADI

Portekiz Teknik Direktörü Roberto Martinez, grup liderliğini garantiledikleri için Gürcistan karşısına neredeyse yedek kadroyla çıktı. İspanyol hoca, Türkiye karşısında ilk 11’de oynattığı 8 ismi yedek soyundurdu. Sadece kaleci Costa ile birlikte Palhinha ve Ronaldo ilk 11’de yer aldı.

YOK BÖYLE BİR GRUP

E Grubu, şampiyonanın en akılda kalan grubu olarak kayıtlara geçti. Dört takım da grubu 4’er puanla bitirirken Romanya zirvede yer aldı, Belçika ise ikinci sırayı elde etti. Slovakya ile Romanya, 1-1 berabere kalırken Ukrayna- Belçika kapışmasında gol sesi çıkmadı. Grupta üçüncülüğü elde eden Slovakya, en iyi üçüncüler kontenjanından adını son 16 turuna yazdırdı. Ukrayna ise 4 puanı olmasına rağmen grupta son sırayı aldığı için turnuvaya veda etti.

Haberin Devamı