SporGururla gittik, başımız dik geldik

Gururla gittik, başımız dik geldik

Paylaş
Gururla gittik, başımız dik geldik

Avrupa Şampiyonası’na çeyrek finalde Hollanda yenilgisi ile veda ettik. Avrupa’da “Renk kattılar, iz bıraktılar, başı dik ayrıldılar” yorumları yapılırken, “Bizim Çocuklar” 85 milyonun güvenini kazandı, “Gönüllerin şampiyonu” oldu.

Almanya’nın ev sahipliğinde 14 Haziran’da başlayan EURO 2024, 14 Temmuz’daki final ile sona erecek. Turnuvaya renk katan, taraflı tarafsız herkesin beğendiği Türkiye, dramatik bir Hollanda yenilgisi ile çeyrek finalde evine döndü. Turnuva başladığında gruptan çıkabilmesi bile (Portekiz, Çekya, Gürcistan) başarı sayılan Türkiye, Portekiz maçı hariç Gürcistan, Çekya, Avusturya ve Hollanda maçlarındaki futboluyla alkışlandı. Avrupa’nın övgüsü dışında 85 milyon da, “Bizim Çocuklar” ile gurur duydu.

Haberin Devamı

FİNAL HAYALLERİ VARDI

Milli Takım’ın Çekya ve Avusturya önündeki hırs ve mücadele gücü, “Bu takım finale giderse kimse şaşırmasın” yorumlarını getirdi. Avrupa basını Mert Günok, Arda Güler, Ferdi Kadıoğlu ve Barış Alper başta olmak üzere Türkiye’yi başka bir gözle izledi. Avrupa sözleşmiş gibi, “Yazık oldu, Türkiye başı dik olarak evine dönüyor” diye yazdı. Basın ayrıca Hollanda- Türkiye maçı için, “En keyifli geçen ve uzatmaya gitmeyen tek çeyrek final maçı oldu” yorumu yaptı. En önemlisi Türk futbolu Avrupa’da gücünü, kalitesini kanıtladı.

SIFIR ÇEKMEKTEN SON 8’E KALMAYA

Yaş ortalaması 25,8 olan Türkiye, turnuvanın en genç ikinci takımı olarak ortaya koyduğu futbol ve taraftar desteğiyle beğeni topladı. Son iki Avrupa Şampiyonası’nda (EURO 2020 ve EURO 2016) gruplardan çıkamayan, EURO 2020’de ise puan alamadan, yalnızca 1 gol atarak şampiyonaya veda etmişti. EURO 2024’te son 8’e kaldı. A Milli Futbol Takımı, çeyrek final maçları sonunda attığı 8 golle turnuvanın en golcü 4. takımı oldu. Almanya ve İspanya’nın 11 golle ilk iki sırayı paylaştığı sıralamada, Hollanda 9, Türkiye ve İsviçre ise 8’er gol attı.

Haberin Devamı

FERDİ KADIOĞLU BİR MÜCEVHER

İngiliz Daily Mail, Milli Takım’ın Hollanda’ya elenmesinden ayrı olarak Ferdi, Arda ve Barış Alper’i öne çıkardı. Daily Mail, Ferdi için, “Mücevher gibi. Bu formuyla Avrupa’nın en iyi 5 liginden birine gidecektir” diye yazdı.

LİMİTİ GÖKYÜZÜ

İngiliz gatesesi, Barış Alper için, “Orta sahada, forvette, kanatta harikaydı. Tek şanssızlığı kaybeden tarafta olmasıydı” yorumu yaptı. Arda için ise şu yorumu yaptı: “Bu çocuk için limit gökyüzü.”

HAYALLER SINIRSIZDI

Başta Hakan Çalhanoğlu olmak üzere milli oyuncular sosyal medya hesaplarından paylaşım yaptı. Hakan, “Hayallerimiz sınırsızdı ama ne kadar çabalamış olsak da hayallerimiz son buldu” derken Samet, “Milletimize bu heyecanı yaşatabilmenin buruk mutluluğunu yaşıyoruz” ifadesini kullandı. Ferdi, “Ay yıldızlı formayı giymekten gurur duydum” paylaşımı yaptı. Abdülkerim, Mert Müldür ve Okay, “Çok çalıştık olmadı” notunu düştü.

Haberin Devamı

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Hollanda maçı sonrasında büyük hedefler çizdi. “Elenmek çok acı. Avrupa’nın en iyi 5 takımından biriyiz. Ancak şimdi yeni hedefler belirlemeliyiz. Bu takımla gurur duyuyorum” diye konuştu. İtalyan teknik adam, Uluslar Ligi’nde A Ligi’ne çıkmak ve Dünya Kupası’na katılmanın ilk hedef olduğunu vurguladı.

GELECEK BİZDEN YANA

Montella şunları söyledi: “Çok iyi bir Avrupa Şampiyonası oynadık. Hakem konusunda şanslı değildik. Artık Türkiye’ye farklı bir gözle bakılacak, saygı duyulacak. Şampiyonada 3 maç kazandık ve Türk rekorunu egale ettik. Artık geleceğe daha güvenle ve daha net şekilde bakıyorum.”