SporHarikasın Hatice

Harikasın Hatice

Paylaş
Harikasın Hatice

Milli boksör Hatice Akbaş, tarihi bir başarıya imza attı. Kadınlar 54 kilo çeyrek finalinde Moğol rakibi Enkhjargal Munguntsetseg’i 5-0 mağlup eden milli sporcu, hem yarı finale yükseldi hem de bronz madalyayı garantiledi.

Hatice, finale yükselebilmek için pazar günü ringe çıkacak. Olimpiyat madalyası sahibi unvanını alacak olan Hatice, maçın ardından “Çok gururluyum. Bu madalyayı almak için çok mücadele verdim. Bu başarının sahibi babam. Ona çok teşekkür ediyorum. Bütün babalar kızlarının arkasında dursun. Ekibim beni çok iyi destekledi. Yıllardır bunun hayalini kuruyordum” ifadelerini kullanırken sevinç gözyaşlarına hakim olamadı.

Haberin Devamı

BAKAN’DAN DESTEK

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, milli boksörleri yalnız bırakmadı. Bakan Bak, hem çeyrek final vizesi alan son olimpiyat şampiyonu Busenaz Sürmeneli’yi hem de son olimpiyat ikincisi Buse Naz Çakıroğlu’nu maçın ardından bizzat tebrik etti.

BOKSTA TRANS TARTIŞMASI

Busenaz Sürmeneli’nin mücadele ettiği 66 kiloda dün oynanan bir başka son 16 turu maçı, büyük tartışmayı beraberinde getirdi. Cezayirli Imane Khelif ile İtalyan Angela Carini’nin maçı sadece 46 saniye sürdü. Burnunda kırık şüphesi bulunan İtalyan boksör, ringin ortasında gözyaşları içinde maçtan çekildi. İşin ilginç kısmı; Cezayirli boksör Khelif, geçtiğimiz yıl Yeni Delhi’de düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda cinsiyet testini geçememişti. Uluslararası Boks Birliği, dövüşçünün “yüksek testosteron seviyelerinin uygunluk kriterlerini karşılamadığını” öne sürerek Khelif’i altın madalya maçı öncesi diskalifiye etmişti. Ancak Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) maçları organize etmekle görevlendirdiği Paris Boks Birimi’nin Khelif’e izin vermesi ve dünkü maçta ortaya çıkan güç farkı büyük polemik yarattı. Busenaz’ın yarı finale yükselmesi halinde Khelif ile eşleşme ihtimali bulunuyor.

Haberin Devamı

BÖYLESİNİ GÖRMEDİM

Angela Carini, maçın ardından duygularını gözyaşlarıyla dile getirdi. İtalyan boksör, “Hayatım boyunca bu kadar sert bir yumruk yemedim. Maç hakkındaki kararı komite verecek” ifadelerini kullandı.

ŞAMPİYON GİBİ BAŞLADILAR

Olimpiyatta altın madalya kazanan ilk ve tek Türk kadın boksör Busenaz Sürmeneli, Paris 2024’te 66 kiloda adını çeyrek finale yazdırdı. Busenaz, Polonyalı Aneta Rygielska’yı 4-1 mağlup ederek son 8 arasında yer aldı. Busenaz, çeyrek finalde yarın Taylandlı Janjaem Suwannapheng ile karşılaşacak. Son olimpiyat ikincisi, Avrupa ve Dünya Şampiyonu Buse Naz Çakıroğlu da 50 kiloda Meksikalı Fatima Herrera’yı 5-0 yenerek çeyrek finale kaldı.