SporHaydi Fener bir daha

Haydi Fener bir daha

Paylaş
Haydi Fener bir daha

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Fransa ekibi Lille’e konuk oluyor. Hedef, saat 21.30’da başlayacak maçtan avantajlı bir skorla İstanbul’a dönmek. Mourinho iddialı, yeniler Maximin ile En-Nesyri de hazır.

Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda İsviçre ekibi Lugano’yu saf dışı bırakan Fenerbahçe, 3. ön elemede Fransız ekibi Lille ile karşılaşacak. Saat 21.30’da Hainaut Stadı’nda başlayacak maçı Rumen hakem Istvan Kovacs yönetecek, Exxen platformu canlı yayınlayacak. Fenerbahçe’de yeni transferler Maximin ve En- Nesyri de kadroda yer alıyor. Sarı-lacivertli ekipte hedef 13 Ağustos’ta Kadıköy’de oynanacak rövanşa avantajlı bir skorla dönmek.

Haberin Devamı

KADRO YENİLENDİ

Fenerbahçe’de sakatlığı olan Fred dışında Ryan Kent de kadroda yer almıyor. UEFA’ya bildirilen kadroda En-Nesyri, Maximin ve Miha Zajc da bulunuyor. Fenerbahçe dün tesislerinde son taktik çalışmayı yaparak Fransa’ya geldi. Kafileye gurbetçiler büyük sevgi gösterisinde bulundu.

TEK DÜŞÜNCEMİZ KAZANMAK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, “Maçı kazanmayı umuyorum. Çok zor bir maç olacak. Ancak oyuncularıma güveniyorum. Eksik olan diğer oyuncular için bir şanstır. Lille takımını beğeniyorum. Lugano maçı sonrası rakibimizi izleyemeye başladık. Takım olarak hoşuma gitti. Yeni bir hocaları var. Jonathan David dışında ilk günden itibaren birlikte çalışıyorlar. Bizim için de onlar için de zor olacak” dedi.

Haberin Devamı

İMKANSIZ YOKTUR

Mourinho şunları söyledi: “Bana ‘Şampiyonlar Ligi’ni kazanabilir misiniz?’ diye sorarsanız, ‘İmkansız diye bir şey yoktur.’ derim ancak mucizelere de inanmam. Bana ‘Avrupa Ligi’ni kazanabilir misiniz?’ diye sorarsanız, ‘Evet’ derim. Ama Avrupa Ligi’nde oynamak yerine Şampiyonlar Ligi’nde oynamak isterim.”

TUR İÇİN SEFERBERİZ

Fenerbahçe’nin Ganalı stoperi Alexander Djiku, Lille maçı öncesinde Fransız basınından L’Equipe’e konuştu. Djiku, Jose Mourinho için, “Dünyanın en iyi teknik direktörü. Bize kazanma alışkanlığı aşılıyor. Her ayrıntıyı takip ediyor. Fark yaratacak küçük detayları çalıştırıyor” dedi. Antrenman sonrası tüm oyuncuların penaltı ve duran top çalıştığını belirten Djiku, “Mourinho’nun varlığını, tecrübesini her an hissediyoruz” diye konuştu.

KOLAY OLMAYACAK

“Kadromuz çok iyi. Dzeko, Fred, Tadic gibi. En-Nesyri ile Maximin aramıza katıldı” diyen Djiku şunları söyledi: “Hocamız ve bize itici bir güç katan taraftarımız ile turu geçeceğiz. Toplu, topsuz olduğu gibi skora göre oyun planlarımız var. Kolay olmayacak biliyoruz ama Lille’i eleyeceğiz.”

EN BÜYÜK KOZ DZEKO

Lille maçında Fenerbahçe’nin en büyük güvencesi Edin Dzeko olacak. Lugano maçlarında 4 gol atan 38 yaşındaki Boşnak yıldız, “Kazanmaya geldik. Kazanamasak bile avantajlı bir skorla dönerek Kadıköy’de turu geçmek istiyoruz. İyi çalıştık, kendimize güveniyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı