SporHedefimiz A Ligi

Hedefimiz A Ligi

Paylaş
Hedefimiz A Ligi

A Milli Takım’ın Uluslar Ligi yolculuğu başlıyor. Ay- Yıldızlılar, Uluslar B Ligi 4. Grup ilk maçında deplasmanda Galler’e konuk olacak. Cardiff Şehir Stadı’nda saat 21.45’te başlayacak mücadeleyi Norveçli hakem Rohit Saggi yönetecek. Sakatlığı nedeniyle aday kadrodan çıkarılan Semih ile Ümit Milli Takıma geçiş yapan Mustafa, kritik mücadelede görev yapamayacak.

Bizim Çocuklar, önümüzdeki sezon A Ligi’nde mücadele edebilmek için ter dökecek. İki ülke arasında daha önce oynanan 9 maçta Türkiye’nin 3, Galler’in ise 4 galibiyeti var, iki mücadelede ise eşitlik bozulmadı. Türkiye, 10 gol atarken kalesinde 13 gol gördü. Tarihindeki 632. maçına çıkacak olan milliler, geride kalan süreçte 245 galibiyet, 238 mağlubiyet, 148 de beraberlik yaşadı. Gruptaki diğer maçta ise İzlanda, sahasında Karadağ’ı ağırlayacak.

Haberin Devamı

ÖZ GÜVENİMİZ VAR

Milli takımın başarılı stoperi Çağlar Söyüncü, Galler karşısında kendilerine güvendiklerini söyledi. Ekip olarak EURO 2024’te öz güven tazelediklerini dile getiren Çağlar, “Türkiye’nin olması gereken yer A Ligi. Avrupa Şampiyonası’nda bunu herkese kanıtladık. Kazanmak için sahada olacağız” şeklinde konuştu.

KAZANMAK İÇİN GELDİK

Türkiye’nin başında 14. maçına çıkacak olan teknik patron Vincenzo Montella, Galler karşısında oyuncularına güveniyor. Ellerindeki genç kadronun EURO 2024’te çeyrek final oynadığının altını çizen İtalyan hoca, “Avrupa Şampiyonası’nda yakaladığımız ivmeyi devam ettirmemiz gerekiyor. Öncelikli hedefimiz A Ligi’ne yükselmek. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Sezon başı olmasına rağmen oyuncuların performansından memnunum. Buraya kazanmak için geldik. Bunu başaracak güç ve kaliteye sahibiz” dedi.

Haberin Devamı

ÇALIŞIP GİTTİLER

Ay-Yıldızlılar, Galler maçı hazırlıklarını dün Riva’da yaptığı antrenmanla tamamladı. Bir süredir kalçasındaki ağrı nedeniyle idmanlarını takımdan ayrı sürdüren Hakan Çalhanoğlu, antrenmanda takımla çalışırken Eren Elmalı ise takımdan ayrı bireysel idman yaptı. Milliler, akşam saatlerinde ise maçın oynanacağı Cardiff Stadı’nda kısa bir yürüyüş yaptı.

 RONALDO’DAN 900. GOL!

Uluslar Ligi’nde Portekiz’in starı Cristiano Ronaldo, Hırvatistan maçında gol atıp tarihe geçti. Ronaldo, futbol tarihinde 900 gole ulaşan ilk futbolcu oldu. Lihtenştayn’ı 1-0 mağlup eden San Marino, tarihinde ilk kez bir resmi maçta galip geldi. Sonuçlar: İskoçya-Polonya: 2-3 (Polonya’nın ilk golünü Szymanski attı), Portekiz- Hırvatistan: 2-1, Danimarka-İsviçre: 2-0, Sırbistan-İspanya: 0-0, Azerbaycan-İsveç: 1-3, Estonya-Slovakya: 0-1, Belarus- Bulgaristan: 0-0, K.İrlanda-Lüksemburg: 2-0