SporHedefte Buruk var

Hedefte Buruk var

Paylaş
Hedefte Buruk var

Galatasaray’daki müthiş hava, 5 günde tersine döndü... Sarıkırmızılılar, 3-0 öne geçtiği Kasımpaşa maçında beraberliğe razı olmuş ve ligde ilk puan kaybını yaşamıştı. Benzer durum, UEFA Avrupa Ligi’nde de yaşandı.

Letonya’da Rigas Skola karşısında 2-0 üstünlüğü bulan Aslan, avantajını koruyamadı ve sahadan 2-2’lik sonuçla ayrıldı. Bu iki sonucun ardından teknik direktör Okan Buruk’a yapılan övgüler, yerini eleştiriye bıraktı. Kasımpaşa önünde yaptığı rotasyonla tepki çeken genç hoca, Rigas Skola maçındaki oyuncu değişiklikleri nedeniyle hedef tahtasına konuldu. Buruk’un ayrıca maçın ardından yaşanan kaybı Osimhen’in yokluğuna bağlaması da sosyal medyada büyük tepki gördü. Sarı-kırmızılı taraftarlar, zayıf Letonya ekibi karşısında Osimhen olmasa bile Galatasaray’ın kolay bir galibiyet alması gerektiği konusunda hemfikir oldu.

Haberin Devamı

UMMADIK TAŞ BAŞ YARDI!

Sarı-kırmızılıların, sadece 9.4 milyon euro kadro değerine sahip Rigas Skola karşısında beraberlik alması ilginç bir detay olarak göze çarptı. Üstelik Letonya ekibinin iki önemli oyuncusu Diomande ile Deocleciano da sakatlığı nedeniyle forma giymedi. 288 milyon euroluk Galatasaray’da 8 farklı oyuncunun piyasa değeri, Rigas Skola’nın tamamından fazla.

TEK TESELLİ YUNUS

Kerem Aktürkoğlu’nun Benfica’ya transferinin ardından güç kaybeden Galatasaray’a, Yunus Akgün ilaç oldu. 24 yaşındaki futbolcu, Letonya deplasmanında iyi performans gösteren isimlerin başında geldi. İlk golün hazırlayıcısı olan yıldız oyuncu, bir kez de ağları sarstı ama bu performans, galibiyet için yetmedi. PAOK maçında da fileleri havalandıran Yunus, ligdeki Gaziantep karşılaşmasında da gol sevinci yaşamıştı.

Haberin Devamı

ONLAR BİLE İNANAMADI

Rigas Skola’nın Galatasaray karşısında aldığı beraberliğe Letonya basını bile inanamadı. Ülke basınından Lsm, “RFS, Türk futbol devi Galatasaray’dan sansasyonel bir beraberlik aldı” manşetini attı. Janus ise elde edilen sonucu, “Fantastik! RFS, güçlü Galatasaray’ı şok etti ve Türk taraftarları susturarak 0-2’den tarihi beraberliği kazandı” şeklinde duyurdu.

İSTATİSTİK YALAN OLDU

İstatistikler, bir kez daha gerçeği yansıtmadı. Letonya deplasmanında topla oynama yüzdesinde 76’ya 24 üstün olan Cim Bom, 650 isabetli pas attı. Rigas Skola’da ise bu rakam 163 oldu. Rakip ceza sahasına 6’sı hedefi bulan 40 orta yapan Galatasaray, 7’si isabetli 16 şut attı. Letonya ekibi ise 4 isabetli şutta 2 gol buldu.

FENERBAHÇELİLER YANLIŞ YOLDA

Benfica’da harika bir başlangıç yapan milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, canlı yayın platformunda izleyenler ile sohbet etti. Fenerbahçe ile ilgili soruya Aktürkoğlu, “Fenerbahçeli yakın arkadaşlarım var ama ben Galatasaraylıyım. Bizimkisi doğru yol. Onlar yanlış yolda ama belki bir gün farkına varırlar” ifadelerini kullandı. Kerem, Galatasaray’daki arkadaşlarıyla sürekli konuştuğunu ve Rigas beraberliğine de üzüldüğünü söyledi.