SporHer şey kupa için

Her şey kupa için

Paylaş
Her şey kupa için

Lig heyecanını haftalar önce kaybeden Beşiktaş ve Trabzonspor, perşembe günü Ziraat Türkiye Kupası finalinde Atatürk Olimpiyat Stadı’nda karşı karşıya gelecek.

İki takımın hedefi de rakibini yenerek sezonu bir kupayla kapatmak. En yakın rakibi Başakşehir’i yenerek lig üçüncülüğünü garantileyen Trabzonspor, kupa finaline moralli çıkacak. Beşiktaş ise sıkıntılı. Beşiktaş, kupayı kaybeder, hafta sonunda Kasımpaşa’ya da yenilirse ligde beşinci sırayı rakibine (İlk maçı Kasımpaşa kazanmıştı, ikili averajla 5. olacak) kaptıracak ve Avrupa’ya gidemeyecek. Yönetim bu nedenle Ümraniye’de kamp kurdu. Hedef elbette kupayı alıp kısa yoldan Avrupa’ya gitmek ama ikinci ihtimal için de yönetim oyuncuları motive etmeye çalışıyor. 

Haberin Devamı

TRABZON’UN KOZU ONUACHU

Trabzonspor, Beşiktaş maçı hazırlıklarını sürdürürken, Onuachu’nun formu idman performansında bile düşmüyor. Nijeryalı golcü ligde 21 maçta 15 gol atıp, 4 asist yaptı. Onuachu’nun kupada da 1 golü bulunuyor. 2.01 metre boyundaki Onuachu, “Sakatlığım ve Afrika Kupası nedeniyle takımdan uzak kalmasaydım gol sayımı 20’nin üzerine çıkarır ve belki de gol kralı olurdum" dedi.

FUTBOL KONUŞULSUN HAK EDEN KAZANSIN

Trabzonspor’da teknik direktör Abdullah Avcı dün idmanın basına açık olan 30 dakikalık bölümde soruları cevapladı. Abdullah Avcı, “Trabzon bu kupayı 9 kez kazanmış. Biz 10. kez kazanmak için İstanbul’a gideceğiz. Futbolun konuşulacağı, finalin şölen gibi geçeceği ve hak edenin şampiyon olacağı bir karşılaşma diliyorum. Ben Trabzonspor tarihinde varım, ona bir şey daha ekleriz diye düşünüyorum” ifadesini kullandı. Avcı, Uğurcan’ın salonda çalıştığını, Fernandez’in ise ufak bir sıkıntısı olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı