Spor"Herkes işini doğru yapsın"

"Herkes işini doğru yapsın"

Paylaş
"Herkes işini doğru yapsın"

Taraftar, güvenlik görevlileri, yöneticiler, teknik adamlar, hakemler, futbolcular... Kısacası futbolun tüm paydaşları sağduyulu olmak zorunda. Ligin başındaki bu görüntü Avrupa’nın bile diline düştü. Her kesim için kalıcı önlem şart, yoksa iş çığrından çıkacak.

Göztepe-Fenerbahçe maçında yaşananları nasıl değerlendiriyorsunuz? Olay çok yönlü. Fenerbahçe taraftarının maç öncesi ve sonrası yaşadıkları, başkanın bunun için sahaya girmesi ve itilerek yere düşürülmesi, Göztepe’nin tepkisi... Galatasaray’ın geçmişi hatırlatıp yayınladığı bildiri... Bu durumdan nasıl kurtulacağız?

Haberin Devamı

COŞKUN TÜRK: Sorun bakış açısında. Ne zaman sorunun bütününe bakıp önlemler alırsak o zaman bunları konuşmayız. Herkes kendi açısından bakınca sorun daha da büyüyor. Sonuçta yapılan bir spor. Sporun içinde şiddetin, hakaretlerin işi ne? Biraz daha derine inersek. Taraftar terörist değil, olmamalı, öyle de muamele görmemeli. Yöneticiler daha sağduyulu olmalı. Ezeli rakipler yangına körükle değil, söndürme maksadıyla gitmeli.

FAİK GÜRSES: Evet olay çok yönlü. Taraftar dışarda kalabilir. Buna çözüm de getirilebilir. Ancak Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı’nın, üstelik akreditasyon kartı olmaksızın hadiseye müdahale etmesi son derece manasız. Başkana yapılan saha içindeki itiş kakış ise ayıp ve çirkindir.

Haberin Devamı

Şoray Uzun: Göztepe-Fenerbahçe maçında Sayın Ali Koç’a yapılan eylemi kınıyorum. Kınarken de şunu soruyorum; Ali Bey’in maç devam ederken sahada ne işi var? Ayrıca kendisinin 90 günlük hak mahrumiyetine ne oldu? Biz artık tüm futbol paydaşlarından Polat Alemdar tripleri değil, sağduyulu davranışlar bekliyoruz. Ligin daha başında bu gerilim iyi değil. Böyle devam etmez.

YOK HOCA SEN BURAYA ALIŞMA

Mourinho eleştiriliyor. Maç sonu ‘Buraya adapte olmalıyım. Futbolcularımın da maçta zaman geçirmesi, gerekirse sakatlık taklidi yapması gerekiyor. Tıpkı diğerleri gibi” sözleri ne anlama geliyor?

COŞKUN TÜRK: Mourinho Türkiye’de ısınma turlarında. Daha çok bu tip açıklamalarını göreceğiz. Ancak konuşmasının bitip, saha içinde takımını konuşturduğunu da göreceğiz.

FAİK GÜRSES: Mourinho’nun tuhaf ve hiçbir anlam taşımayan açıklamaları Fenerbahçe camiasını derinden yaralamaya devam ediyor. Ülke futbolunu tanıyana kadar yapacağı açıklamaların devamını bekliyorum. 

ŞORAY UZUN: Mourinho’ya ‘Sen ne diyon aga?’ diyorum. ‘Ne anlatıyorsun?’ Geldiğinden bu yana ipe sapa gelir bir açıklamasını ben duymadım. Ya bende bir eksiklik var ya da agam bizimle eğleniiir. Yok hoca sen alışma buraya. Biz sana uyalım. Nedir siparişleriniz?

Herkes işini doğru yapsın

BIÇAK KEMİĞE DAYANMIŞ İSMAİL DE HAYKIRDI

Geçtiğimiz sezon da başka futbolcularda gördük. Göztepe maçından sonra İsmail Yüksek’in “Bu Fenerbahçe düşmanlığı niye” açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Var mı böyle bir düşmanlık? Bir de Fenerbahçe’de şu an için yapılması düşünülen tek transfer İsmail’in pozisyonu. Göztepe maçının en iyisi de İsmail. Bu nasıl bir çelişki?

Haberin Devamı

Coşkun Türk: Yıllardır şampiyon olamayan Fenerbahçe, yıllardır ‘kayrılıyor’ algısı yapılan, gittiği deplasmanlarda taraftarı sorun yaşayan Fenerbahçe. ‘Düşmanlık’ ağır bir kelime, ancak şunu söyleyebiliriz. Fenerbahçe galibiyeti her takım için diğer galibiyetlerden daha önemli. Bu da bir gerçek. İsmail’in pozisyonuna transfer düşünülürken, sahanın en iyisi olması takımda henüz oturmayan bir sistemin en net göstergesi.

Faik Gürses: İsmail Yüksek’in sözleri, yılardır futbol takımına yapılan adaletsiz tavır ve davranışların onu da etkilemiş olması. Yani bıçak kemiğe dayanmıştır.

Şoray Uzun: Fenerbahçe düşmanlığı niye olsun? Senin futbolcun, top oynamak yerine tribünleri kışkırtırsa, senin başkanın adamlarıyla stat basar, korumalarıyla sahaya dalarsa milletin ne yapmasını bekliyorsun İsmail? Çiçek vermesini mi? Bu davranışlar en çok Fenerbahçe’ye zarar verir.

Haberin Devamı

ZAHA HİÇ GELMEDİ Kİ GİTSİN

Galatasaray finansal fair play nedeniyle ezeli rakipleri gibi transfer yapamadı. Ancak ligde skor anlamında bir sorun yok. Uzun vadede bu anlamda Galatasaray’da ne gibi değişimler olabilir? Zaha ve Kerem’in ayrılığını bekliyor musunuz?

ŞORAY UZUN: Zaha hiç gelmedi ki gitsin. Kerem’in durumuna Kerem kendisi karar verecek. Transfer anlamında Mertens’e bir alternatif iyi olur.

COŞKUN TÜRK: Futbolcu satmadan önemli transfer olmayacak. Bu yüzden Zaha gidecek gibi. Kerem bir iki maç daha böyle oynarsa o da gidebilir. Bu sıkıntılı dönemde kayıpsız gitmesi büyük avantaj.

FAİK GÜRSES: Galatasaray’da Erden Timur’un ayrılışının izleri devam ediyor. Hatta kapanmayacak kadar da büyük. Şu andaki kadro zaten yeterli ve transfere gerek yok gibi duruyor. Zaha gitmek için çok istekli, Kerem de tedavi sürecinde.

Herkes işini doğru yapsın

YOUNG BOYS RAKİP BİLE OLAMAZ

Haberin Devamı

Galatasaray’ın bu görüntüsüyle Şampiyonlar Ligi play-off turunda şansı nedir?

ŞORAY UZUN: Young Boys’u geçemiyorsan Şampiyonlar Ligi’nde zaten ne işin olur? Ben Galatasaray’ın gruplara kalacağına inanıyorum. 

COŞKUN TÜRK: Avrupa maçlarında daha motive oynayan Galatasaray, Young Boys engelini aşacaktır.

FAİK GÜRSES: Young Boys’u geçecek güçte. Grup aşamasında eski Galatasaray’ı görebileceğiz. Çünkü o kulvarda çok farklı oynuyorlar. Yeter ki Galatasaray’ı orada görelim. Gerisi gelir.

EN MUTLU TARAFTAR BEŞİKTAŞ’TA

Geçen sezonun en sorunlu takımlarından Beşiktaş bu sezona müthiş başladı. 180 derecelik bu değişimin ana etkenleri nelerdir?

FAİK GÜRSES: Geçen yılın kadrosuna Rafa, Immobile ve Paulista katıldı. Bu üç isim tüm takım oyuncuların performansını doğrudan etkileyince Beşiktaş ortaya çıktı. Elbette Gio’nun hücum ağırlıklı bir sistemde ısrar etmesi iştahlı bir takımı ortaya çıkardı.

COŞKUN TÜRK: Şu an Türkiye’de en mutlu taraftar Beşiktaş’ta. İyi başladılar, iyi sinyaller de veriyorlar. Kriz anında gösterecekleri tepki, bu sezonda ne yapabileceklerini görseterecek. Şu an için yeni teknik direktör ve iki önemli transfer bu görüntünün belirleyici unsurları. 

ŞORAY UZUN: Mantıklı hareket ve biraz da şans diyelim. Çok yerinde transferin takıma hemen uyumu ve harikulade sonuç. Gedson zaten iyiydi. Yanına Silva, ileriye Immobile cuk oturdu. Saat gibi işliyor takım.

Herkes işini doğru yapsın

GİDİŞ İYİ YİNE DE TRANSFER OLMALI

Beşiktaş’ta transfer yeterli mi, hala yapılması gereken bölgeler var mı?

FAİK GÜRSES: Mutlaka bir stoper, sağ ve solbek takviyesi yapılmalı. Savunma yanlışları ve hatalarının bir an önce giderilmesi gerekiyor. İkinci Antalyaspor golü Beşiktaş’ın savunma ayıbıdır.

COŞKUN TÜRK: İyi transferler yaptılar, fakat yeterli değil. Özellikle savunma bölgesine transfer şart.

ŞORAY UZUN: Bence yeterli. Yine de bir kanat ve stoper fena olmaz gibi.

Herkes işini doğru yapsın

TRABZON’DA ELEŞTİRİYE TAMAM ANCAK HAKARET AYIP OLUYOR

Trabzonspor’da bu sezon bir anlamda yeniden takım kuruluyor. Bunun sancıları da yaşanıyor. Sorunlar nasıl ve ne zaman biter?

FAİK GÜRSES: Trabzonspor yeni takımı kurdu, hocası bir türlü ilk 11’ine gerekli şekli veremedi. Hala taraftarla, takımın hocası arasında iyimser bir bağ yok. Doğru eleştiriye evet. Hakaret içerikli yorumlara katılmam mümkün değil. Hocayı beğenmeyebilirsiniz, küfür ve buna bağlı hakaret Trabzonspor taraftarına yakışmıyor.

COŞKUN TÜRK: Bunun cevabı bir kelime aslında: Sabır. Abdullah Avcı’nın takımları sistem oturana kadar sıkıntı çeker, sonrasında istikrar gelir.

ŞORAY UZUN: Trabzonspor’un her takım gibi biraz zamana ama daha önemli olan; ne olursa olsun taraftar desteğine ihtiyacı var. Çok fazla olumsuz eleştiri var. Bu ortamda başarı elde etmek çok zor.