SporHesap vakti

Hesap vakti

Paylaş
Hesap vakti

101 sporcuyla mücadele ettiğimiz Paris 2024 Olimpiyatları umduğumuz gibi geçmedi.

Milli sporcular; Tokyo 2020’de 2’si altın, 2’si gümüş ve 9’u bronz olmak üzere toplam 13 madalya kazanmıştı. Tarihimizde en fazla madalya kazandığımız olimpiyatın ardından bu kez 8 madalyada kaldık. Ay-Yıldızlılar, tam 40 yıl aradan sonra altın madalya alamazken 3 gümüş ve 5 bronz elde etti. 2 gümüş ve 1 bronz aldığımız boks, en başarılı branşımız oldu. Diğer madalyalar güreş (2), atıcılık, okçuluk ve tekvandoda geldi. Tokyo 2020’de madalya sıralamasında 35. basamakta yer alan Türkiye, bu kez 64. sırada kaldı. Los Angeles 2028’de daha büyük başarılara imza atabilmek için neleri yanlış yaptığımız konusunda şimdi hesap zamanı...

Haberin Devamı

YASEMİN’DEN MADALYASIZ VEDA

Tokyo 2020’de bronz kazanan Yasemin Adar Yiğit, bu kez aynı başarıyı tekrarlayamadı. 76 kiloda repesaja çıkan milli güreşçi, Ekvadorlu Rosangela Valdez’e 3-1 yenildi. Bu sonuçla bronz maçına çıkma şansı kalmayan Yasemin, Paris 2024’e madalyasız veda etti.

ALKIŞLAR İLKE’YE

Modern pentatlonda İlke Özyüksel Mihrioğlu, az farkla madalyayı kaçırdı. Milli pentatlet; finalde binicilik, eskrim ve yüzme bölümlerinin ardından 12. sırada girdiği koşu-atış etabında gösterdiği mücadele ile olimpiyat oyunlarını 6. sırada tamamladı.

PARİS’TE PERDE KAPANDI

26 Temmuz’da açılışı yapılan Paris 2024 Olimpiyatları dünkü törenle resmen kapandı. Tarihte ilk kez stadyum dışında açılışı yapılan bir olimpiyat, Stade De France’da yapılan törenle son buldu. Gerçekleşen görkemli törende Billie Ellish ile Snoop Dogg gibi ünlü sanatçılar sahne alırken aktör Tom Cruise da etkinlikte stadın tepesinden halatla zemine indi. Tarafsız statüde yarışan 15 Rus sporcunun törende yer almasına izin verildi. Paris’te olimpiyat heyecanı Paralimpik Oyunları ile devam edecek. 28 Ağustos ile 8 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek oyunlara Türkiye, 15 farklı branşta toplam 94 sporcuyla tarihinin en yoğun katılımını gerçekleştirecek.

Haberin Devamı