Sporİki ayda ne değişti?

İki ayda ne değişti?

Paylaş
İki ayda ne değişti?

6 Temmuz’da EURO 2024 çeyrek finalinde Hollanda karşısında talihsiz bir yenilgi yaşayan Türkiye, futbolu ile parmak ısırtmıştı. Galler karşısındaki silik ve ruhsuz oyun ise, “Bu takıma ne oldu” dedirtirken eleştiri oklarının hedefinde teknik patron Montella vardı.

A Milli Takım, Uluslar B Ligi’ne Galler beraberliği ile başladı. Deplasmanda alınan 1 puan iyi sonuç gibi gözükse de sergilenen futbol kimseyi tatmin etmedi. Ay-Yıldızlılar’ın sahadaki görüntüsü ister istemez akıllara “İki ayda ne değişti” sorusunu getirdi. Temmuz ayının başında Avusturya’yı yenip EURO 2024’te çeyrek finale yükselen milliler, 6 Temmuz’da Hollanda karşısında aldığı talihsiz yenilgi ile şampiyonaya veda etmişti. Oynadığı futbolla taraflı tarafsız herkesen takdirini kazanan Bizim Çocuklar, 6 Eylül’de ise sahada adeta ruh gibi gezindi. Hal böyle olunca teknik patron Montella, eleştiri oklarının hedefi oldu. İtalyan hocanın kadro seçimi ve saha dizilişi tepki çekti.

Haberin Devamı

GEÇ MÜDAHALE ETTİ

Barış Alper’in ısrarla, verimsiz olduğu ileri uçta oynaması ve kartı olduğu halde kenara alınmaması eleştirildi. Takımın alışık olmadığı üçlü savunmaya dönmesi ve Montella’nın oyuna geç müdahalesi oynanan silik futbolun nedeni gösterildi. Arda Güler de eleştirilerden nasibini aldı. Ay- Yıldızlı taraftarlar, sosyal medyadan genç futbolcunun, şahsi oyunu ve müsait durumdaki arkadaşlarına vermediği paslarla takımın el freni olduğu görüşünde birleşti. Millilerin yarın akşam İzlanda karşısında göstereceği performans ya eleştiri dozunu artıracak ya da Galler maçının bir iş kazası olduğuna yorulacak.

ZOR DURUMA DÜŞTÜK

Hafif sakatlığı nedeniyle ilk 11’de başlamayan ancak oyuna girdikten sonra fark yaratan Hakan Çalhanoğlu, Galler karşısında zaman zaman zor duruma düştüklerini söyledi. Milli takım kaptanı, “Maça istediğimiz gibi başlayamadık. Geriden daha iyi oyun kurabilirdik. Galler bizi zor duruma soktu. Fiziksel bir takım. İkinci yarı kırmızı karttan sonra biraz daha istekli oynadık. 1 puan aldık. Sonuçta buradan 1 puan almak önemli. Çok şükür daha iyiyim. Diğer maçta oynayacağım inşallah” dedi.

Haberin Devamı

ARDA ENDİŞESİ

Arda Güler’in Galler maçında yaşadığı sakatlık İspanya’da yaknı buldu. İspanyol basınında, Real Madrid’in milli futbolcunun sakatlık durumundan endişe ettiğine dair haberler yer aldı. Genç futbolcu ise yaptığı paylaşımda, “Daha iyisi için çalışmaya devam” ifadesini kullandı ve ciddi bir sakatlık olmadığının mesajını verdi.

İZMİR’E DÖNDÜLER

Maçın ardından Galler’de kalan milli takım kafilesi, dün gece geç saatlerde Türkiye’ye döndü. Yarın İzlanda ile karşılaşacak olan Ay-Yıldızlılar, maçın oynanacağı İzmir’e geçti. Milliler, bugün yapacağı antrenmanın ardından kampa girecek.

REAKSİYON GÖSTERDİK

Kaan Ayhan da 10 kişi kaldıktan sonra iyi reaksiyon gösterdiklerini söyledi. Zor maç olacağını bildiklerini dile getiren tecrübeli futbolcu, “İlk önce olumlu şeylerle başlayalım. Bence kırmızı karttan sonra takım ilk yarıdaki oyuna biraz reaksiyon gösterdi. Daha büyük hedeflerimiz vardı ama maçın gidişatına göre iyi kurtardık. İlk yarıda zorlandık ama sonunda iyi bir sonuç aldık baktığınızda” diye konuştu.

Haberin Devamı

FORVET MERAK KONUSU

Barış Alper, Galler karşısında 62. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart görmüştü. Yıldız futbolcu, millilerin yarın İzlanda ile oynayacağı karşılaşmada cezası nedeniyle görev yapamayacak. Montella’nın ileri uçta kime şans vereceği merak konusu. İtalyan hocanın, ilk 11’e bir forvet koyup koymayacağı belirsiz.

MONTELLA: 10 KİŞİ DAHA İYİYDİK

Montella, Galler karşısındaki kötü futbolu yorgunluğa bağlarken takımın 10 kişi kaldıktan sonra daha iyi oynadığı söyledi. İtalyan teknik adam, “Zorlanacağımız bir maç olacağını biliyorduk. İlk yarıda özellikle bu belirgindi. Organizasyonda biraz sıkıntı çektik. 10 kişi kalınca daha çok beğendim takımı organizasyon olarak. Daha fazlasını da beklemiyorduk. 7 Temmuz gibi turnuvayı bitirdik. Futbolcularımızın tatil yapma şansı olmadı. Yorgunluklar oldu. Çalışmaya devam edeceğiz. Hedeflerimize istediğimiz şekilde devam etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

KENDİNİ SAVUNDU

Milli takım hocası Montella, maça esas mevkisi forvet olan bir oyuncuyla başlamadığı için yapılan eleştiriler karşısında kendini savundu. Deneyimli teknik adam, “Avrupa Şampiyonası’nda belirli bölümlerde en çok gol atan takım bizdik. Size şöyle sorayım; klasik bir golcüyle oynayıp golcünün golü atıp maçı kaybetmemiz mi sizi daha memnun eder, yoksa herkesin gol atabildiği bir takımın böyle güzel bir turnuva geçirmesi mi?” ifadelerini kullandı.