Spor İlk düşman ben oluyorum

İlk düşman ben oluyorum

Paylaş
İlk düşman ben oluyorum

Montella, “ilk golden sonra toparlanamadık. Aslında fena bir maç çıkarmadık. Bir şeyler ters gidince ilk düşman milli takımın hocası oluyor. Bunun farkındayım. Karar verirken, bildiklerimi uyguluyorum” dedi.

A Milli Takım’da teknik direktör Vincenzo Montella, Portekiz yenilgisi sonrası açıklamalarda bulundu. 3-0’lık skorla ilgili “Fena bir maç oynamadık” diyen Montella, “İlk 20 dakika biz gole çok yaklaştık. İlk dakikalarda bu seviyedeki rakiplere gol bulmazsanız, işini zor oluyor. İlk gol sonrası moral düştü, toparladık derken ikinci gol... Toparlamaya çalıştık, sonuna kadar mücadele ettik” şeklinde konuştu. İtalyan hoca, eksiklerle ilgili şunları söyledi: “Üç tane iyi kalecimiz var. İtalya maçında Altay Bayındır iyi performans gösterdi. Galler maçında da sonradan girdi ve iyiydi. Bu sabah Mert Günok’un sakatlığıyla uyandık. Altay, Almanya maçında da iyiydi. Üç kalecimiz de iyi. Bir şeyler ters gidince ilk düşman milli takımın hocası oluyor. Bunun farkındayım. Karar verirken, bildiklerimi uyguluyorum. Arda Güler konusunda üzgünüm. Arda yorgundu ve sakatlık riski vardı. Oyuna alırken de düşündüm. 3-0’dayken bir gol atarız düşüncesiyle oyuna aldım.”

Haberin Devamı

MONTELLA’DAN FARKLI 11

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Portekiz karşısında 4 değişiklik yaptı. Montella; Mert Günok, Mert Müldür, Arda Güler ve Kenan Yıldız’ın yerine Altay Bayındır, Zeki Çelik, Yunus Akgün ve Kerem Aktürkoğlu’na görev verdi. Kenan, 58’de Kerem’in yerine oyuna girdi.

ARDA GÜLER YORGUNMUŞ!

Teknik direktör Vincenzo Montella, Arda Güler’in yorgun olduğunu belirtip ilk 11’e dahil etmedi. Yorumcular ve sosyal medyada “19 yaşındaki bir futbolcu nasıl yorgun olabilir” diye tepkiler vardı. Tribünler Arda Güler diye tezahürat yapınca Montella, genç yıldızı 69’da oyuna aldı.

FUTBOL VE SKOR BİZE YAKIŞMADI

Kaptan Hakan Çalhanoğlu, “Futbol ve skor bize yakışmadı. Portekiz elbette güçlü bir takım ama başa baş oynayabilir, en kötü ihtimalle berabere kalabilirdik” dedi. Tecrübeli oyuncu şunları söyledi: “Karamsar olmaya gerek yok. Çekya’yı yenerek gruptan çıkacağız. Buna inanıyoruz. Çok çabuk toparlanıp, maça hazır olacağız.”

Haberin Devamı

DORTMUND BİR KEZ DAHA KIPKIRMIZI

Türk taraftarlarımız ilk maçta olduğu gibi Dortmund’u kırmızıya boyadı. Günün erken saatlerinde toplanan Ay-yıldızlı taraftarlar, stat çevresinde maç saatini coşkuyla bekledi. Maç öncesinde Dortmund ve çevresi kırmızı beyaza bürünürken, binlerce taraftar şehirde toplanıp marşlar söyledi. Almanya’da Türk taraftarlar stat çevresinde 3’lü çektirdi ve Milli Marşımızı söyledi.

İSTATİSTİKLER YENİLGİYİ ÖZETLİYOR

Hücum hattımız Kerem, Yunus ve Barış Alper toplam 27 top kaybı yaptı. İsabetli tek ortamız, isabetli tek şutumuz vardı. İsabetli uzun pas sıfır, kilit pas 1. Maçta 5 hava topundan sadece birini kazandık.