Sporİlk madalyamız okçulardan geldi

İlk madalyamız okçulardan geldi

Paylaş
İlk madalyamız okçulardan geldi

Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer ve Muhammed Abdullah Yıldırmış’tan oluşan Okçuluk Erkek Milli Takımımız, olimpiyatta ülkemize ilk madalyayı kazandırdı.

Üçüncülük maçında Çin’e 6-2 üstünlük kuran milliler, bronz madalya kazandı. Bu arada Türkiye, olimpiyat tarihinde klasik yayda takım olarak ilk madalya sevinci yaşadı. Final mücadelesini ise şanssızlıkla kaçırdık.

Haberin Devamı

ALTIN G.KORE’YE

Yarı finalde Fransa ile karşılaşan millilerin çekişmeli geçen mücadelede attığı bir ok, 10 ve 9 puan arasında uzun süre incelendi. İncelemeden ‘9’ kararı çıktı. Ay-Yıldızlılar, 10 puan alsa beraberlik atışları yapılmadan finale yükselecekti. Ardından beraberlik nedeniyle final atışlarına geçildi. Finalde iki takım da aynı puana ulaştı fakat kural gereği merkeze en yakın atış yapan Fransa, maçı 5-4 kazandı.

ATICILIKTA TARİHİ BAŞARI

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda atıcılık milli sporcuları İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç, tarihi bir başarı elde etti. Sporcularımız, 10m Havalı Tabanca Karma Takım elemelerinde topladıkları 582 puanla ilk 2’ye kalarak gümüş madalyayı garantiledi. Milliler, bugün saat 10.45’te Sırbistan ile karşılaşacak ve altın madalya mücadelesi verecek. Aynı kategoride mücadele eden İsmail Keleş ve Şimal Yılmaz ise 569 puanla olimpiyat 15.’si oldu.

Haberin Devamı

OĞUZHAN TÜZÜN FİNAL AŞKINA

Olimpiyatta milli atıcımız Oğuzhan Tüzün, erkekler trap elemelerinin ilk gününde 75 atışta 73 isabet kaydetti. Tüzün, bugün sabah yapılacak trap elemelerinin ikinci aşamasında 50 atış daha yapacak. Milli sporcumuz toplam isabette ilk 6 sıra içinde yer alırsa aynı gün yapılacak finale katılmaya hak kazanacak.