Sporİlkay Gündoğan kararını verdi! Galatasaray ve Fenerbahçe'nin transfer gündemindeydi

İlkay Gündoğan kararını verdi! Galatasaray ve Fenerbahçe'nin transfer gündemindeydi

Paylaş
İlkay Gündoğan kararını verdi! Galatasaray ve Fenerbahçe'nin transfer gündemindeydi

Süper Lig'de transferin gözde ismi İlkay Gündoğan, Galatasaray ve Fenerbahçe ile anılıyordu. Almanya Milli Takımı oyuncusu tecrübeli orta saha, Süper Lig devlerinin yoğun ilgisiyle karşı karşıya. Barcelona'dan ayrılmak istediği söylenilen İlkay Gündoğan'ın transfer için kararını İspanyol basını duyurdu.

Futbolda Bundesliga ekibi Schalke 04 altyapısında başlayan İlkay Gündoğan, kariyerindeki basamakları hızlı adımlarla çıktı. Futboldaki ilk çıkışını Nürnberg formasıyla gösterirken Borussia Dortmund'un radarına girdi ve 5.5 milyon Euro bonservisle transfer yaptı.

Haberin Devamı

2025 YILINA KADAR BARCELONA İLE SÖZLEŞMESİ VAR

Alman devinde 5 sezon forma giyerken 2016/17 sezonunda 27 milyon Euro bedelle Manchester City'nin yolunu tuttu. Pep Guardiola ile 5 kez Premier Lig şampiyonu olan İlkay Gündoğan, 1 kez de Şampiyonlar Ligi'ni kazandı. Geçtiğimiz sezonun başında Manchester City'den Barcelona'ya bedelsiz şekilde transfer olan İlkay Gündoğan'ın 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Ancak Alman Milli Takımı futbolcusunun İspanya'da ayrılacağı ve farklı takıma transfer olacağı söylentisi bulunuyordu.

EZELİ RAKİPLERİN TRANSFER HEDEFİNDE

Bir süredir de Galatasaray ve Fenerbahçe'ye yazılan İlkay Gündoğan'ın yeni takımı hakkında karar verdiği öğrenildi.

Adı Fenerbahçe ve Galatasaray ile anılan İlkay Gündoğan'ın Barcelona'daki geleceği merak konusu olurken oyuncunun takımda kalıp kalmayacağı tartışılan konulardan biriydi.

Haberin Devamı

KALMAK İSTEDİĞİNİ AÇIKLADI

İspanyol basınından Mundo Deportivo'nun haberine göre İlkay Gündoğan menajerleri aracılığıyla dedikodulara son vermek istedi. Alman milli futbolcu, Barcelona'nın sportif direktörü Deco'ya bu yaz teklifleri dinlemek istemediğini net bir şekilde belirtti. Buna göre İlkay Gündoğan, Barcelona'dan ayrılmayacak ve sezonu İspanya'da bitirecek.

Geçtiğimiz sezon Barcelona'ya transfer olan İlkay Gündoğan, 51 maçta 5 gol atıp 14 asist yaptı.