Sporİngilizler inandı

İngilizler inandı

Paylaş
İngilizler inandı

EURO 2024’te İspanya ile İngiltere arasındaki dev final için geri sayım başladı. Yarı finalde Hollanda’yı, 90+1. dakikada bulduğu golle yıkan İngilizler, ikinci kez yükseldiği finalde ilk şampiyonluğunu elde etmek için hayli umutlandı.

Tarihinde Avrupa Şampiyonluğu bulunmayan Ada ülkesi, daha önce bir kez final oynamış (EURO 2020) ve İtalya’ya penaltılarda boyun eğmişti. Final öncesi iki takımın performansı göz önüne alındığında İspanya, turnuvada oynadığı 6 maçı da kazanan tek ülke. İngiltere ise sadece 3 galibiyet alarak adını finale yazdırdı. İspanyollar’ın 13, İngilizler’in ise 7 golü var.

Haberin Devamı

KANE Mİ OLMO MU?

Şampiyonanın gol kralı da finalin ardından netleşecek. 3’er golü bulunan 6 isim, şu an için ilk sırayı paylaşıyor. Schranz (Slovakya), Musiala (Almanya) ve Mikautadze (Gürcistan) turnuvaya veda etti. Avrupa Şampiyonası’nda üçüncülük maçı oynanmadığı için Hollandalı Gakpo’nun da gol sayısını artırma şansı kalmadı. İngiliz Kane ile İspanyol Olmo, finalde boy gösterecek krallık adayları. 2’şer golü bulunan Bellingham ile Ruiz ise sürpriz peşinde. 3 gol pası veren İspanya’nın genç yıldızı Lamal ise asist krallığında zirvenin sahibi durumunda.

FİNALİN HAKEMİ FRANSIZ LETEXİER

EURO 2024’te pazar günü saat 22.00’de Berlin’de oynanacak finalin hakemi açıklandı. UEFA, kritik karşılaşmaya Fransız hakem François Letexier’yi atadı. Fransız hakem, Türkiye’nin Hollanda ile oynadığı çeyrek final maçında VAR koltuğunda görev yapmış ve müdahale etmediği pozisyonlarla tepki çekerek turnuvaya veda etmemizde büyük rol oynamıştı.

Haberin Devamı