Sporİşte bizim çocuklar

İşte bizim çocuklar

Paylaş
İşte bizim çocuklar

Galler karşısında vasatı aşamayan Türkiye, İzlanda’yı sahanın her yerinde ezdi. Kerem Aktürkoğlu’nun hat-trick yaptığı maçta döktüren Ay-Yıldızlılar, İzmir’in kurtuluş gününde göz kamaştıran bir zafere imza atıp Uluslar B Ligi 4. Grup’ta averajla liderliğe yükseldi.

Özlenen milli takım geri döndü. Galler karşısında tel tel dökülen milliler, İzmir’in kurtuluş gününde oynanan maçta İzlanda’yı iyi bir oyunla dize getirdi. Uluslar B Ligi 4. Grup’ta puanını 4’e yükselten Türkiye, averajla liderlik koltuğuna oturdu. Bizim Çocuklar, daha önce bir maçta en fazla 2 gol atabildiğimiz rakip karşısında rekorunu geliştirdi. Ay-Yıldızlılar, henüz 2. dakika dolmadan golü buldu. İrfan Can’ın pasıyla soldan içeri giren Umut çıkardı, Kerem sağ ayağıyla şık bir plase bıraktı: 1-0.

Haberin Devamı

25’te yine soldan Kerem vurdu, bu kez az farkla auta gitti. 37’de İzlanda, eşitliği yakaladı. Gudmundsson’un kullandığı kornere iyi yükselen Palsson, kafayla ağları sarstı: 1-1. 45+2’de Kerem’in kafayla ceza sahasında indirdiği topa Umut’un röveşatası üstten auta çıktı. 52’de Kerem, ceza sahası dışından attığı jeneriklik golle millileri yeniden öne geçirdi: 2-1. 68’de Kerem’in köşeye giden şutunu Valdimarsson kurtardı. 73’te Umut, bomboş kale yerine üstten auta vurdu. 83’te Orkun’un şutu kalecide kaldı. 88’de Kerem, Arda’nın harika asistinde açtığı gol perdesini kapattı: 3-1.

GALLER KAZANDI

Grubumuzda oynanan diğer karşılaşmada Galler, deplasmanda Karadağ’ı 2-1 mağlup etti. Konuk ekibe galibiyeti getiren golleri 1. dakikada Moore ile 3’te Wilson kaydetti. 73’te Camaj’ın golü ev sahibi takıma yetmedi. Bu sonucun ardından puanını 4’e yükselten Galler, averajla millilerin ardından 2. sıraya yerleşti.

Haberin Devamı

SKORBORD YANILTTI

Maçta enteresan bir olay yaşandı. 58. dakikada Kerem’in attığı gol sonrası ofsayt bayrağı kalktı. Pozisyon VAR’da incelenirken stattaki skorbordda ‘Ofsayt yok’ yazısı belirdi. Bunun üzerine futbolcular ve taraftarlar golü kutlamaya başladı. Ancak hakem, pozisyonun ofsayt olduğuna hükmedip golü iptal etti.

KEREM’DEN RESİTAL

Galatasaray’dan ayrılıp Benfica’ya transfer olan Kerem Aktürkoğlu, hat-trick yapıp geceye damga vurdu. İzlanda ağlarını 2. dakikada sarsıp Uluslar Ligi’nde ilk kez gol sevinci yaşayan 25 yaşındaki oyuncu, 52’de ve 88’de de müthiş gollere imza attı. Yıldız futbolcu, milli takım kariyerindeki gol sayısını 9’a yükseltti.

YAPILMASI GEREKEN NE VARSA YAPTIK

Milli takımın hocası Montella, İzlanda karşısında hak edilmiş bir galibiyet aldıklarını söyledi. Maç boyuna oyunun hakimi olduklarını belirten İtalyan hoca, “Sahada yapılması gereken ne varsa yaptık. Daha farklı da kazanabilirdik. Fizik gücü üst düzey bir takımla oynadık. Ancak net pozisyon vermedik, duran toptan gol yedik. Haftalar ilerledikçe daha iyi olacağız. Herkes hazır duruma gelecek. O zaman gerçek kalitemizi herkes bir kez daha görecek” dedi.

Haberin Devamı