Sporİyi ki varsınız

İyi ki varsınız

Paylaş
İyi ki varsınız

Bireyselde Buse Naz Çakıroğlu, Hatice Akbaş, Buse Tosun Çavuşoğlu, Esra Yıldız Kahraman ve Nafia Kuş, İlayda Tarhan da Yusuf Dikeç ile karışık takımda madalyayı boynuna taktı.

Türkiye’nin 18 spor dalında 101 sporcu ile yer aldığı 2024 Paris Olimpiyatları hayal kırıklığı ile sona erdi. Toplamda 5 bronz ve 3 gümüş olmak üzere 8 madalya kazandık. Madalyaların çoğu kadınlardan geldi. Oyunlarda Buse Naz Çakıroğlu, Hatice Akbaş, Buse Tosun Çavuşoğlu, Esra Yıldız Kahraman ve Nafia Kuş Aydın bireyselde, Şevval İlayda Tarhan da Yusuf Dikeç ile karışık takımda madalya elde etti.

Haberin Devamı

SULTANLAR OLİMPİYAT 4’ÜNCÜSÜ

Erkekler bireyselde sadece Taha Akgül madalyaya ulaşırken, diğer madalyayı ise Mete Gazoz, Muhammed Abdullah Yıldırmış ve Ulaş Berkim Tümer, takım kategorisinde aldı. Oyunlarda iyi bir performans sergileyen A Milli Kadın Voleybol Takımı ise bronz madalya maçını kaybederek olimpiyat dördüncüsü oldu.

40 YIL SONRA ALTINSIZ

Olimpiyat oyunlarını 40 yıl sonra altın madalyasız kapattık. Ay-yıldızlılar en son Los Angeles 1984’ü altın madalyasız geçirmişti. Güreş grekoromende 36 yıl sonra madalyasız kalırken, kadınlarda Buse Tosun Çavuşoğlu, erkekler serbestte Taha Akgül bronz madalya ile gururumuz oldu.

ATLETİZM HÜSRAN OLDU

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na en fazla sporcuyla katıldığımız atletizmde (16) beklentileri karşılayamadık. 16 sporcunun sadece 2’si finallere kalırken en büyük başarıyı sırıkla atlamada 5. olan Ersu Şaşma elde etti.

Haberin Devamı

ÇİÇEKLERLE KARŞILANDILAR

Olimpiyat Oyunları’nda mücadele eden boks kafilesi ve güreşçimiz Taha Akgül dün Türkiye’ye geldi. Sporcular çiçeklerle karşılanırken, boks kafilesi için İstanbul’da, Taha için Ankara’da tören yapıldı.