Sporİzlanda maçı işin anahtarı

İzlanda maçı işin anahtarı

Paylaş
İzlanda maçı işin anahtarı

Rakibin organize ve fizik gücü yüksek bir takım olduğunu belirten Montella, “Bu maç, anahtar maç grup için. Şartlar zor olabilir ama her maçta istediğiniz şartlarda oynamayabilirsiniz. Bunun üstesinden gelebiliriz. Biz neler yapmamız gerektiğini biliyoruz” dedi.

Milli takım hocası Montella, organize bir takıma karşı oynayacaklarını belirtti. İzlanda’nın fizik gücü yüksek bir ekip olduğuna dikkat çeken İtalyan teknik adam, “Bu maç, anahtar maç grup için. İzlanda’nın burada tarihi sonuçlar aldığını biliyoruz ama sonuçlara bakmaksızın söylüyorum, biz neler yapmamız gerektiğini biliyoruz. Şartlar zor olabilir ama futbolda her maçta istediğiniz şartlarda oynayamazsınız. Adaptasyon göstermek zorundasınız. Bunların üstünden gelinebileceğini düşünüyorum. Organize bir takım bekliyorum karşımızda. Fizik gücü yüksek bir takım olduğunu biliyoruz. Kornerlerde ve taç atışlarında fiziksel özelliklerini kullanmaya çalışıyorlar. Rakip bu atmosferde oynamaya daha alışkın ama bu bir bahane değil. En fazla rüzgar rahatsız edebilir” dedi. Montella, kadroda rotasyon sinyalini de şu sözlerle verdi: “Ben de düşünüyorum. Düşündüğümden de daha az olabileceğini düşünüyorum. Son bir antrenmanımız var. Hemen hemen herkes toparladı. Yarın (bugün) kararımızı vereceğiz.”

Haberin Devamı

ZİRVE YOLUNDA KRİTİK SINAV

Uluslar B Ligi 4. Grup’ta mücadele eden Türkiye, liderlik yolunda kritik bir sınava çıkıyor. Grupta oynadığı 3 maçta topladığı 7 puanla zirvede bulunan Ay-Yıldızlılar, İzlanda’ya konuk olacak. Saat 21.45’te başlayacak mücadeleyi Polonyalı hakem Damian Sylwestrzak yönetecek. Milliler, İzlanda karşılaşmasıyla tarihindeki 635. maçını oynayacak. Türkiye, geride kalan 349’u resmi, 285’i özel olmak üzere toplam 634 müsabakada 1’i hükmen 247 galibiyet elde etti. Ay-Yıldızlılar, 238 mağlubiyet ve 149 da beraberlik aldı. Samsun’da Karadağ ile oynanan maçta sağ arka adalesinde sakatlık yaşayan Barış Alper Yılmaz ile aynı müsabakada gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Kaan Ayhan, İzlanda karşısında forma giymeyecek. Gruptaki diğer mücadelede ise Galler, saat 21.45’te Karadağ’ı ağırlayacak.

Haberin Devamı

KENAN BİR ADIM ÖNDE

Montella, Karadağ karşısında ileri uçta Barış Alper’i oynatmıştı. Sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılan yıldız futbolcunun yokluğunda Kenan Yıldız, formaya yakın görünen isim. İtalyan hoca, İzlanda maçı hazırlıklarında genellikle 19 yaşındaki oyuncuyu denedi. Bertuğ Yıldırım, Semih Kılıçsoy ve Ahmed Kutucu, kadroda bulunan diğer forvet oyuncuları.

HİÇ BAHANEMİZ YOK YÜZDE 100 HAZIRIZ

Milli takımın başarılı orta sahası Orkun Kökçü, iddialı konuştu. 23 yaşındaki oyuncu, “Burası bayağı soğuk ama bunlar bahane değil. Yüzde 100 hazırız. Dünya Kupası için konuşuyoruz. Gayet iyi bir Avrupa Şampiyonası geçirdik. Bunun devamını getirmek istiyoruz” dedi. Kerem’in Benfica’ya transferini de değerlendiren Orkun, “Kerem’in gelmesi ikimiz için de iyi oldu. İnşallah devamı gelir” diye konuştu.

ZEKİ Mİ MERT Mİ?

İzlanda maçı için kadroyu büyük oranda belirleyen Montella, sağ bekte ikilem yaşıyor. Tecrübeli hoca, Karadağ karşısında formayı Mert Müldür’e vermişti. Ancak bu oyuncu, 62. dakikada yerini Zeki Çelik’e bırakmıştı. İtalyan teknik adam, oyuna girdikten sonra ofansif anlamda etkili olan Zeki’yi bugün 11’de başlatabilir.