SporKalbi olan izlemesin

Kalbi olan izlemesin

Paylaş
Kalbi olan izlemesin

Galatasaray, Okan Buruk’un tabiriyle taraftarına yine check-up testi yaptı. Kasımpaşa karşısında 3, Rigas Skola önünde 2 farklı üstünlüğü koruyamayıp beraberliğe razı olan Cim Bom, Elfsborg maçında da 3-0 öne geçerken yürekleri ağza getirip kazandı.

Elfsborg engelini aşıp Avrupa Ligi’nde ilk 8 iddiasını sürdüren Galatasaray’da yolunda gitmeyen şeyler var. Sarıkırmızılılar, farklı öne geçtiği maçlarda skoru korumakta sıkıntı yaşıyor. Teknik direktör Okan Buruk; Elfsborg maçı sonrası, “Taraftarımıza yine check-up testi yaptık” tabirini kullanmıştı. Cim Bom, son 25 gün içinde oynadığı 5 maçın 3’ünde deyim yerindeyse korku tünelinden geçti. Aslan; Kasımpaşa, Rigas Skola ve Elfsborg karşısında tarihi farka gidecekken taraftarlarının yüreğini ağzına getirdi. Galatasaray, Kasımpaşa’ya karşı 3 farklı üstünlüğü buldu, maç 3-3 bitti, ligdeki tek kayıp yaşandı. Sarı-kırmızılılar, Rigas Skola deplasmanında 2-0’ı koruyamadı, 2-2’lik beraberliğe razı oldu. Cim Bom, Elfsborg önünde ilk yarıyı 3-0 önde bitirdi, attığından fazlasını kaçırdı. İkinci devre yenen iki gol Aslan’ı krize soktu, Yunus’un golü imdada yetişti. Taraftarlar sosyal medyada, “Kalbi olan Galatasaray’ın maçını izlemesin” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

KARİYER SEZONU

Yunus Akgün’ün bu sezonki performansı göz kamaştırıyor. Son 9 maçın tamamında ilk 11’de görev yapan 24 yaşındaki futbolcu, verdiği skor katkısıyla öne çıktı. Sarı-kırmızılıların Avrupa Ligi’nde oynadığı üç maçta da gol sevinci yaşayan yıldız oyuncu, ligde de Gaziantep ve Alanya ağlarını havalandırdı. Şimdiden 5 golü bulunan Yunus, Galatasaray kariyerindeki en skorer dönemine ulaştı. Milli futbolcu, daha önce 2018-2019 sezonunda sarı-kırmızılılara 4 gol, 3 asistlik katkı sağlamıştı.

MEN GELMEDİ DERBİDE VAR

Yunus Akgün, Antalya maçı sonrası yaptığı paylaşım nedeniyle disipline sevk edilmişti. PFDK, 24 yaşındaki oyuncuya sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle 117 bin TL ceza verdi. Men cezası verilmeyen yıldız futbolcu, Beşiktaş derbisinde görev yapabilecek.

Haberin Devamı

İLKLERİ YAŞADI

Cim Bom, Elfsborg karşısında 11 yıl sonra bir ilki yaşadı. Sarı-kırmızılılar, Ekim 2013’teki Kopenhag maçının ardından bir Avrupa kupası mücadelesinde ilk kez ilk yarıda 3 gol buldu. Aslan’ın hocası Okan Buruk da Galatasaray’ın başında Avrupa Ligi’nde üst üste 3 maçta iç saha galibiyeti alan ilk teknik direktör oldu.

ONURLU BİR MAĞLUBİYET

İsveç medyası, Galatasaray’ın Elfsborg’u 4-3 yendiği maça geniş yer ayırdı. Ülke basınından Aftonbladet, “Elfsborg, onurlu bir tek gollü mağlubiyetle yetinmek zorunda kaldı” yorumunu yaptı. Sydsvenskan, “Elfsborg geride kaldı ama puana yakındı” başlığını kullanırken Fotbollskanalen ise “Elfsborg düştü ama Galatasaray’ı sarstı” manşetini attı.